Middag; Torsk i folie!

    Dette er en stort sett simpel, men kjempe god fiskemiddag jeg lrte lage i "Heimkunnskapen" p barneskolen - og jeg likte det til og med da. Middagen er super for en enkelt person, til stor familie eller kanskje til svigers eller modern kommer p besk. Her er det masse rom for kreativitet og smaksvarianter, og jeg skal dele min lille "grunnoppskrift" med dere.

    Det aller frste du skal gjre er lpe p butikken og kjpe dette:



    Dette er stort sett ting du br ha i hus:
    Poteter - ca. 9,50,- per kilo (du bruker ca. 150-200 gram per middag)
    Gulrot - billig merke p rema for 15,- for 1,5 kilo! Kjempe gode er de ogs.
    Purrelk - 43,- per kilo, men du bruker bare rundt 10-15 kr per purre som du kan fryse ned. BILLIG

    (Grnnsaksblandingen min er litt kombi i dag, men jeg bruker alltidamerikansk blanding. Man tager hva man haver, og siden naboen har gitt meg masse gratis frysemat s sier jeg JA TAKK og tar det i bruk! - men hysj, jeg plukka ut rosenklen...)

    Amerikansk blanding eller andre fryste grnnsaksblandinger - ca. 12 - 18 kr

    Du trenger ogs aluminiumsfolie, men jeg har ikke pris p det akkurat n, sikkert 10-20 kroner for 10 r med torsk i folie. Sitronsaft er ogs noe du skal f se passer til s meget. Det er noe jeg bruker i mange mange middager. Anbefales eie en slik flaske!

    Krydder setter jeg ikke en pris p - for man kan ikke prissette godt krydder! Pepper og salt er et must.

    Lery har mange fine fiskeprodukter til en veldig billig penge. Selvflgelig gr det litt p bekostningen av hvor mye fisk det er i fisken, men det tenker vi ikke p. I denne 400 grams pakka med torsk i blokk er det i hvertfall torsk nok til mange middager! Den koster 19,80,- p Rema. Jeg har delt den i to, for jeg tenker at nr jeg frst lager meg fiskemiddag s skal jeg virkelig sl p stortromma og f i meg 200 gram! En porsjon p rundt 150 gram passer de fleste.

    Tips; Tin fisken i kjleskap eller i romtemperatur. Mikroblgeovntining er ikke alltid... digg... snakker av erfaring. Fisken blir blekksprutaktig. Og for de som ikke har smakt blekksprut; Gummikonsistens.

    Ovnen din stiller du inn p 250 grader. Er du like heldig som meg m du ikke vente mer enn en halvtime p at den skal bli varm.

    Mens vi venter p ovnen er det mange ting som skal forberedes til middagen. Vi skal frst finne frem en litt stor ildfast form. S skal du finne frem aluminiumsfolien og rske av to biter som du skal ha fisk og grnnsaker i. Det lnner seg lage en slags "grop" i aluminiumen hvor du skal legge maten. Brett sidene opp slik at det ikke blir noe sl! Smr s ca. en halv ss med olje i bunnen av hver "aluminiumsgrop".

    Nr fangsgropen er klar er det bare fylle i med de grnnsakene du liker best. Jeg elsker gulrtter og purrelk, s jeg har overdrevet litt med det i mine matpakker. Du kan bruke alle typer ferske eller fryste grnnsaker - bare velg alt det du synes er digg! Nr grnnsakene er lagt som en seng i bunnen av aluminiumen kan du sprute p litt sitronsaft etter smak og behag. Bruker du ferske grnnsaker og ikke vil overdrive med sitronen, kan det vre greit ha oppi litt vann i bunnen slik at grnnsakene har noe dampe i. De fryste grnnsakene er som regel litt "snete" og fulle av vann, s de trenger ikke mye vske. Krydre og style etter eget nske;

    Heldige fisken som fr s fin seng...

    Nr du er fornyd med grnnsaksmengden (husk at dette er alle grnnsakene du skal ha til mltidet, s det er en fordel ha massssse!) s kan du put the fish to sleap i sin deilige seng. Krydre fisken med litt salt og gjerne grovkornet pepper, og kanskje en sprut med sitronsaft p toppen. Jummmm


    S er det bare pakke dem godt inn i folien


    Og slenge dem i ovnen. Der skal de faktisk f st i ca 45 minutter. Rundt om kring p det vide nettet str det at de skal st i ovnen i ca. 20 minutter, men det tar jeg for vre bullcrap lang vei. Med mindre du liker lunken fisk og smaklse grnnsaker, da..!

    Mens fisken godgjr seg koker du potetene. Og her har jeg et fantastisk tips til alle som ikke "gidder" lage seg poteter fordi det tar lang tid - inkludert meg. Potetmiddager er noe som desverre forbindes med turen hemmat tll a mor, fordi de fleste ikke orker se p at poteten skal lide. Eller noe? I hvertfall, en enkel mte gjre potetkokingen raskere p; Del poteten i mindre biter. Simpelt ja? Hoh, du skulle bare visst.

    Men n er jeg veldig glad i putte potetene i vannet fr det koker, s da tar det egentlig like lang tid uansett.......

    Enda et lite potettips; Hvis du har salt i vannet vil potetene bli enda fortere ferdig - MEN de sunne vitaminene som finnes i poteten vil sive ut, s da ender det egentlig opp i en eneste karbohydratklump. Men har man det travelt og er sugen p en kokt potet s gr det jo ann! Koketiden for potet uten saltet vann er p litt over 15 minutter (20 for meg som ikke klarer vente med legge dem oppi...).

    Og s. Og s. Og s.... Skal du bare vente.

    Middagen tok meg ca. 55 minutter fra jeg hadde funnet frem matvarene til jeg satt foran datan med en god film, s det er jo ikke middagen for den som ikke orker vente. Men det er verdt det - h det er s verdt det!!!


    Det lukter s godt av dette nr man pner. Grnnsakene er kokt/dampet i sitron, sin egen saft og saften som renner av fisken. Sammen med krydderet er det bare evig godt!!! Og for dere som ikke er glad i fiskesmaken; Det smaker ikke s fiskete som du tror! Jeg hater i bunn og grunn sjmat, men til og med jeg fr trykt i meg dette!


    Og med en spiseskje med rmme p siden, s er det ikke noe annet si enn; God middag!!

    Vel, vi kan vel kanskje si prisen?
    18 kr for hele mltidet!!!

    Og kalorimengden sier du?
    400 kalorier! Makan. Too good to be true? Nope!

    Om man serverer dette til familien kan man sette frem grnnsaker som alle liker, og lar hver enkelt lage sin egen porsjon med de grnnsakene de synes er gode. Bde morsomt, sosialt og supergodt!

    (men ett siste lite tips; Kok brokkolien for seg. De smakte litt... siloaktig etter min smak sammen med fisken, s de har nok bedre av et raskt oppkok i en egen kjele!)

    Klem MatBit

4 tanker om mat!

Husmora <3

31.01.2010 kl.20:34

m NAM! Jeg elsker fisk!! Dessverre ikke s ofte som nskelig her hjemme, for min kjre er ikke s glad i det! Men det er veldig godt!! Ogs s billig da gitt =)

MatBit

31.01.2010 kl.20:35

Husmora:

Ja det er egentlig kjempe godt! Synd jeg er s skeptisk til sjmat, ellers ville det nok blir mer av snne godsaker i huset ogs. Gr mest i fiskepinner og fiskekaker uten fisk i (?), hihi! Men fr nok prve meg p flere oppskrifter etter hvert. Kanskje du har noen tips til mild fiskemiddag?

'Mat-mor'

30.04.2011 kl.18:15

Kjempe godt! Og for dere som ikke 'gidder' vente p at potetene skal kokes; Kutt de i bter, og sett de sammen med fisken i ovnen #best med varmluft#... P denne mten synes de blir hakke bedre...

Katarina

10.02.2013 kl.16:07

Tuuuuusen takk, du gjorde plutselig livet mitt mye lettere!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten