Fredagskos i hverdagen; Karbonader

  Som med tacos, så er det flere middager "you dont have to have only on fridays". Karbonader kan du få kjempe billig om du leter på de rette stedene. På Rema finnes det magre karbonader for 28,50 (husker ikke merket), men i den er det 11 karbonader som du kan dele opp i 5 middager med 2 karbonader til hver, og en ekstra til en varm lunsj? Det blir i hvertfall 2,6 kr per karbonade, og på en middag bruker du da 5,2 kroner på kjøttdelen. Det er ikke ille!! 

  Det er så masse som passer sammen med to i og for seg kjedelige karbonader. Du kan ha salat, kokte grønnsaker, wokblanding, potet, ris, pasta, sauser, rømme, smør... you name it! Men jeg har funnet en litt mer spennende "vri" på karbonaden som gjøre den sviiiiinegod! Noe så enkelt som purre, tomat... og ost.

  Tilbehøret kan du velge selv etter hva du har i skapet. Jeg har brukt potet og kokte grønnsaker, eller ris og en god salat. Stek karbonadene forsiktig til de er varme i gjennom før du legger på purre eller løk og tomat. Så legger du på en skive med ost, legger på et lokk (eller i mitt tilfelle en wokpanne), skrur av plata og lar osten smelte.

   


   

  Det går ganske fort, så trekk stekepannen av plata så karbonadene ikke svir seg.

  Her trengs det ikke saus, smør eller ketchup - for karbonadene blir så saftige at de nesten smelter utover tilbehøret.

   


   


   

  Dette er så utrolig godt, og er en flott middag å unne seg hele uka. Dette slår også veldig godt ann når kjæresten kommer på besøk!

  Prisen blir en antydning, men som jeg sa, karbonadene blir ca 5 kroner. Bruker du naturris som jeg har gjort i den øverste middagen, koster en pose ca. 5 kroner - men du trenger ikke mer enn en halv en, siste halvdel kan du bruke en annen dag (ris hoder seg noen dager i kjøleskap!). Osten jeg har brukt er ferdig oppskjært synnøve ost, og den er kjempe billig og holder en hel evighet! Vi runder av hele måltidet til rundt 12 kroner, alt etter hvor mye salat du skal ha. Det blir noen kroner billigere om du bruker potet og fryste grønnsaker. Men dette er billig! Middager på rundt 10 kroner er helt knall for studentbudsjettet.

  Så alt i alt en veldig billig middag, og den er fullstendig verdt de 600 kaloriene du får i deg!!!

  God middag!

  Klem MatBit

11 tanker om mat!

Christin

02.feb.2010 kl.14:26

Nei, nå fikk jeg lyst på middag!

Walk of Shame.

02.feb.2010 kl.14:47

Er meningen med denne bloggen å friste meg eller? :P Så jo kjempegodt ut! Fortsett slik!

MatBit

02.feb.2010 kl.16:12

Walk of Shame.:

Heheh, hvis jeg klarer å friste Walk of Shame jentene - så har jeg jammen meg truffet full blink!! ;) Tusen takk! Skal gjøre mitt beste for å friste med flere billige godbiter!

Warunee

02.feb.2010 kl.19:52

Nam, karbonader er fantastisk! I dag spiste jeg fiskekarbonader, men i morgen blir det skikkelig karbonader!

MatBit

02.feb.2010 kl.21:15

Warunee:

Totally agreeeed! ;) Karbonader er sinnsykt godt! Kalorimengden er en annen sak. Men en dag eller to i uka synes jeg det absolutt går ann! Og det er jo så masse godt man kan gjøre med karbonader! Namnamnam, kommer mange tips med dem etter hvert :)

Twistedd

02.feb.2010 kl.22:03

fin blogg :D

SINNSYKE ANDRÉ SOLVANG▲▲

02.feb.2010 kl.22:15

ohyes!

Eirin

02.feb.2010 kl.23:16

Nesten så jeg ble sulten :P

Benedicte Grønning

03.feb.2010 kl.10:33

ja, det var det og begrense seg når man først begynner hehe :)

men ja det er nok ikke andre alternativer enn og lide seg igjennom dette søtsuget. det er jo ikke alle dager det er så ille heldigvis :))

ha en fin dag:)))

stekogkok

06.feb.2010 kl.17:27

Fin blogg du hadde:) Likte at du tar med kcal og pris

MatBit

06.feb.2010 kl.17:43

stekogkok:

Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten