Du trenger ikke reise hjem; Fiskekaker

  Tenkte jeg skulle kjøre på med enda en middag de fleste ikke "orker" å lage seg når de sitter alene på hybelen - Fiskekaker. "Uffff, tar så lang tiiid, er så dyyyyrt, orker ikke koke poteeeeet" - NEI, ikke noe surving her. Dette er raskt og enkelt, billig og kjempe godt!

  Fiskekaker er noe jeg alltid har likt, og det føles litt "hjemme" å lage det. Poteter, gulrot og hvit saus. Mmmm! Og etter at jeg fant ut at Rema har en pakke med 14 fiskekaker fra "Godehav" til 19,90, så har det blitt mange gode fiskekakemåltider på meg. Prisen gir deg 1,4 kroner per fiskekake, og hele 4 middager, og to fiskekaker til overs du kan momse på knekkebrødet ditt.

  Til dette måltidet kan du gå til innkjøp av Hvit Saus fra Knorr (tror Toro har noe lignende også). Det lønner seg å kjøpe trepakning i samme slengen, for hvit saus har du alltids bruk for. Den kostet 24,90 på Ultra (vet dessverre ikke prisen på Rema). Det høres kanskje mye ut for 3 pakker saus - men visste du at du lett kan dele opp sauspakken i 2-3 middager? Da fikk plutselig tubaen en lysere låt ja!

  Dette går ikke ut på dato med det første heller, så du kan bare løpe og kjøpe med det samme:


  Det som er (nesten) det mest geniale med denne sausen, er at du ikke trenger smør. Det eneste du gjør er å dele opp så mye pulver som du vil ha i en kjele, og ta på riktig mengde melk. Hvor simpelt?! Det er vel strengt talt den eneste grunnen til at jeg gidder å bruke saus til fiskemiddagene mine, for jeg har nemlig aldri smør eller margarin liggende. Klarer meg utmerket godt uten!

  SÅH, tilbake til hovedingrediensene. Det første du gjør er å sette på de kjedelige potetene igjen. Gjør som jeg tipset i innlegget om Torsk i Folie, og del potetene i mindre biter slik at koketiden blir mindre. Hva er vitsen med å stå og vente? Vi har bøker som skal leses!

  Mens du venter på potetene finner du frem gulrøtter som du rasper opp i uendelige mengder på tallerkenen. Jeg har også brukt en halv boks med mais. Jeg er maisoman. Det er ikke noe som smaker så godt som mais! (og sjokolade)

  Når potetene nærmer seg slutten av koketiden setter du 3 fiskekaker til å varmes i panna.

  ...et virkelig in action bilde altså.

  Mens fiskekakene varmes lager du den billige og deilige sausen. Pulveret deler du som sagt opp i ønsket mengde. Jeg pleier å bruke en halv pose og ca 2 dl skummetmelk. Både sausen og middagen i seg selv er relativt mager, så det gjør ikke noe om du bruker litt ekstra på tallerkenen! Dersom du synes det blir mye, kan du jo bare dele det opp i 3 eller 4 middager på en pose. Pulveret holder seg helt fint selv om posen er åpnet. Jeg har i hvertfall ikke kjent noen forskjell, og jeg lar det gjerne gå en uke eller to mellom hver gang jeg bruker det.

  Men vent litt. Hva med å koke karri inn i sausen?? De fleste liker karri til fiskeretter som dette, og om du liker det - så vil du like å koke det inn i sausen!! Etter min mening smaker ikke karri noe godt når du legger det kjedelige pulveret ut over maten. Det tørre pulveret smaker ikke godt på fuktig og smakfull mat! Heller du karrien i sausen smaker det mye mer fyldig, og det blir nesten en annen smaksopplevelse!

   


  Men vær litt obs, for sausen er veldig salt fra før av, så det lønner seg å finne frem te-skjea og slurpe litt saus mens du krydrer!

  Og så fort fiskekakene er varme kan du kanskje frese litt løk eller purre i panna og legge på, og ellers styre og style som du selv vil på tallerkenen. Ser det ikke bare svinegodt ut???


  Mamma kan gå å legge seg - jeg lager maten min selv!

  Pris: Hele måltidet over får du for ca. 12 kroner!! AMEN!
  Kalorier: 500 for hele middagen med masse saus! 

  God middag!

  Klem MatBit

12 tanker om mat!

*Jane Emmanuela*

04.feb.2010 kl.15:44

Tusen takk for kommentaren.

Har ikke prøvd den selv så måtte spørre :)

Christin

04.feb.2010 kl.15:59

Nei, man lager jo hvitsausen selv? Eller? ;-)

MatBit

04.feb.2010 kl.16:02

Christin:

Nei det gidder man ikke ;) Hihih.. Men har funnet en enkel oppskrift på det som jeg skal prøve ut når jeg går tom for knorr! Så får vi se! :)

MatBit

04.feb.2010 kl.16:03

Christin:

...dessuten, skal du lage den selv er vel det beste å bruke smør? Det har vi ikke! Finnes noen varianter med olje, men er litt usikker på hvordan de blir

Christin

04.feb.2010 kl.16:29

Jeg bruker smør ja. Men er utrolig lite som skal til for bare en person. Det er jo nesten fortere å lage den selv enn å lage pose. Ikke mange sekund forskjell ;-P Har aldri prøvd med olje.

MatBit

04.feb.2010 kl.16:38

Christin:

Ja, men det er jo ikke noe vits i å kjøpe smør for å lage saus 2 ganger i måneden :p Da er det bedre å kjøpe posene ;) Finnes sikker flere anti-smør mennesker der ute som meg! Men jeg synes hjemmelaget er hjem. Så DET kan jeg jo reise hjem for å få ;)

Christin

04.feb.2010 kl.16:56

Bare for å være enda mer kverrulant, så holder smør seg veldig fint :-) hehe! Neida, skjønner tankegangen der. Jeg er veldig for å lage alt fra bunnen av, men det er klart at jeg også bruker enkle og lurere løsninger av og til. :-)

MatBit

04.feb.2010 kl.18:54

Christin:

Hihi :p Joda, men når smøret får ligget et halvt års tid så ser det ikke mye delikat ut! Men skal virkelig prøve den med olje. Det synes jeg høres lurt ut for den som ikke vil ha hardt smør!

Helene

04.feb.2010 kl.19:04

Hvis du ikke vil kjøpe smør, kan du kjøpe en pakke maisenna. Hvit saus på pose er tull :p

MatBit

04.feb.2010 kl.22:04

Helene:

Hvis det hadde vært tull hadde ikke folk kjøpt det! ;) For meg er det bare genialt. Grei pris og eneste jeg gjør er å helle i melka. Trenger nesten ikke røre en gang :p Hahah, lenge leve latskapen!!!

Marta i farta

05.feb.2010 kl.00:23

Hanne Maren og Marte og maisen <3 slår aldri feil! Det såg jo skikkelig godt ut da!

Hurra for deg som har mer enn to kokeplater :P Og stekeovn ;)

Natta matbiten min <3 thihi^^

MatBit

05.feb.2010 kl.00:56

Marta i farta:

Hihi, i know! ^^ Majs ær bæsst! :) Det er veldig godt ^^ Jummi in my tummi. Jeg vet, jeg er heldig <3 Men fikk strømregning som passa til slik luksus også -_- First Price begynner å friste. Men ikke helt!

Natti natt søtadu<3

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten