Du trenger ikke reise hjem; Fiskekaker

    Tenkte jeg skulle kjre p med enda en middag de fleste ikke "orker" lage seg nr de sitter alene p hybelen - Fiskekaker. "Uffff, tar s lang tiiid, er s dyyyyrt, orker ikke koke poteeeeet" - NEI, ikke noe surving her. Dette er raskt og enkelt, billig og kjempe godt!

    Fiskekaker er noe jeg alltid har likt, og det fles litt "hjemme" lage det. Poteter, gulrot og hvit saus. Mmmm! Og etter at jeg fant ut at Rema har en pakke med 14 fiskekaker fra "Godehav" til 19,90, s har det blitt mange gode fiskekakemltider p meg. Prisen gir deg 1,4 kroner per fiskekake, og hele 4 middager, og to fiskekaker til overs du kan momse p knekkebrdet ditt.

    Til dette mltidet kan du g til innkjp av Hvit Saus fra Knorr (tror Toro har noe lignende ogs). Det lnner seg kjpe trepakning i samme slengen, for hvit saus har du alltids bruk for. Den kostet 24,90 p Ultra (vet dessverre ikke prisen p Rema). Det hres kanskje mye ut for 3 pakker saus - men visste du at du lett kan dele opp sauspakken i 2-3 middager? Da fikk plutselig tubaen en lysere lt ja!

    Dette gr ikke ut p dato med det frste heller, s du kan bare lpe og kjpe med det samme:


    Det som er (nesten) det mest geniale med denne sausen, er at du ikke trenger smr. Det eneste du gjr er dele opp s mye pulver som du vil ha i en kjele, og ta p riktig mengde melk. Hvor simpelt?! Det er vel strengt talt den eneste grunnen til at jeg gidder bruke saus til fiskemiddagene mine, for jeg har nemlig aldri smr eller margarin liggende. Klarer meg utmerket godt uten!

    SH, tilbake til hovedingrediensene. Det frste du gjr er sette p de kjedelige potetene igjen. Gjr som jeg tipset i innlegget om Torsk i Folie, og del potetene i mindre biter slik at koketiden blir mindre. Hva er vitsen med st og vente? Vi har bker som skal leses!

    Mens du venter p potetene finner du frem gulrtter som du rasper opp i uendelige mengder p tallerkenen. Jeg har ogs brukt en halv boks med mais. Jeg er maisoman. Det er ikke noe som smaker s godt som mais! (og sjokolade)

    Nr potetene nrmer seg slutten av koketiden setter du 3 fiskekaker til varmes i panna.

    ...et virkelig in action bilde alts.

    Mens fiskekakene varmes lager du den billige og deilige sausen. Pulveret deler du som sagt opp i nsket mengde. Jeg pleier bruke en halv pose og ca 2 dl skummetmelk. Bde sausen og middagen i seg selv er relativt mager, s det gjr ikke noe om du bruker litt ekstra p tallerkenen! Dersom du synes det blir mye, kan du jo bare dele det opp i 3 eller 4 middager p en pose. Pulveret holder seg helt fint selv om posen er pnet. Jeg har i hvertfall ikke kjent noen forskjell, og jeg lar det gjerne g en uke eller to mellom hver gang jeg bruker det.

    Men vent litt. Hva med koke karri inn i sausen?? De fleste liker karri til fiskeretter som dette, og om du liker det - s vil du like koke det inn i sausen!! Etter min mening smaker ikke karri noe godt nr du legger det kjedelige pulveret ut over maten. Det trre pulveret smaker ikke godt p fuktig og smakfull mat! Heller du karrien i sausen smaker det mye mer fyldig, og det blir nesten en annen smaksopplevelse!

     


    Men vr litt obs, for sausen er veldig salt fra fr av, s det lnner seg finne frem te-skjea og slurpe litt saus mens du krydrer!

    Og s fort fiskekakene er varme kan du kanskje frese litt lk eller purre i panna og legge p, og ellers styre og style som du selv vil p tallerkenen. Ser det ikke bare svinegodt ut???


    Mamma kan g legge seg - jeg lager maten min selv!

    Pris:Hele mltidet over fr du for ca. 12 kroner!! AMEN!
    Kalorier: 500 for hele middagen med masse saus!

    God middag!

    Klem MatBit

12 tanker om mat!

*Jane Emmanuela*

04.feb.2010 kl.15:44

Tusen takk for kommentaren.

Har ikke prvd den selv s mtte sprre :)

Christin

04.feb.2010 kl.15:59

Nei, man lager jo hvitsausen selv? Eller? ;-)

MatBit

04.feb.2010 kl.16:02

Christin:

Nei det gidder man ikke ;) Hihih.. Men har funnet en enkel oppskrift p det som jeg skal prve ut nr jeg gr tom for knorr! S fr vi se! :)

MatBit

04.feb.2010 kl.16:03

Christin:

...dessuten, skal du lage den selv er vel det beste bruke smr? Det har vi ikke! Finnes noen varianter med olje, men er litt usikker p hvordan de blir

Christin

04.feb.2010 kl.16:29

Jeg bruker smr ja. Men er utrolig lite som skal til for bare en person. Det er jo nesten fortere lage den selv enn lage pose. Ikke mange sekund forskjell ;-P Har aldri prvd med olje.

MatBit

04.feb.2010 kl.16:38

Christin:

Ja, men det er jo ikke noe vits i kjpe smr for lage saus 2 ganger i mneden :p Da er det bedre kjpe posene ;) Finnes sikker flere anti-smr mennesker der ute som meg! Men jeg synes hjemmelaget er hjem. S DET kan jeg jo reise hjem for f ;)

Christin

04.feb.2010 kl.16:56

Bare for vre enda mer kverrulant, s holder smr seg veldig fint :-) hehe! Neida, skjnner tankegangen der. Jeg er veldig for lage alt fra bunnen av, men det er klart at jeg ogs bruker enkle og lurere lsninger av og til. :-)

MatBit

04.feb.2010 kl.18:54

Christin:

Hihi :p Joda, men nr smret fr ligget et halvt rs tid s ser det ikke mye delikat ut! Men skal virkelig prve den med olje. Det synes jeg hres lurt ut for den som ikke vil ha hardt smr!

Helene

04.feb.2010 kl.19:04

Hvis du ikke vil kjpe smr, kan du kjpe en pakke maisenna. Hvit saus p pose er tull :p

MatBit

04.feb.2010 kl.22:04

Helene:

Hvis det hadde vrt tull hadde ikke folk kjpt det! ;) For meg er det bare genialt. Grei pris og eneste jeg gjr er helle i melka. Trenger nesten ikke rre en gang :p Hahah, lenge leve latskapen!!!

Marta i farta

05.feb.2010 kl.00:23

Hanne Maren og Marte og maisen <3 slr aldri feil! Det sg jo skikkelig godt ut da!

Hurra for deg som har mer enn to kokeplater :P Og stekeovn ;)

Natta matbiten min <3 thihi^^

MatBit

05.feb.2010 kl.00:56

Marta i farta:

Hihi, i know! ^^ Majs r bsst! :) Det er veldig godt ^^ Jummi in my tummi. Jeg vet, jeg er heldig <3 Men fikk strmregning som passa til slik luksus ogs -_- First Price begynner friste. Men ikke helt!

Natti natt stadu<3

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten