Fredagskos; Tacosalat

  Selv om det er helt sant det reklamen sier (you dont need to have tacos only on fridays) så legger jeg taco høyt på lista over fredagsfavoritter. Litt spicy, enkel mat, som passer så godt å sitte foran TVen å grise med.

  Er du student, så tør jeg tippe at det er noe du sjeltent lager til deg selv på fredagskveldene. Og det er ikke rart; Tacoskjell eller lefser er fullstendig umulig å handle inn for en person, med mindre du skal ha taco på lørdag og søndag også. Skjellene holder seg i hvertfall en stund, men lefsene er jo ødelagt før man rekker å småspise på dem noen dager etter. Derfor har jeg funnet ut; Hva skal jeg egentlig med lefser og skjell? Det er jo egentlig bare tomme (dog velsmakende) kalorier som jeg kan klare meg uten. For meg blir det bare taco dersom man har tacokjøttdeig.

  Og etter utallige turer med venner på Peppes og innkjøp av deiiiilige Chef salater, så tenkte jeg... HALO. Hvorfor ikke lage Tacosalat - det er jo så simpelt!

   

   

  Her har jeg tatt frem alt jeg ønsker meg av grønnsaker, 150 gram kyllingkjøttdeig (fra Den stolte hane - Rema) og prøvde for en gangs skyld med litt pasta. Det blir en litt for mager middag med bare grønnsaker og kjøttdeig etter min mening, så da tenkte jeg å prøve ut det. Du kan bare droppe pastaen og heller kjøpe inn en pose med Natchos, eller bare spare deg de kaloriene og ta 3 ekstra vinglass på kvelden!

  For tacofanatikerne - JA jeg har unnlat å finne frem ost. Why, you say? Fordi osten smaker ingen verdens ting. 20 gram vanlig hvitost inneholder ca 70 kalorier - og man bruker gjerne mye mer enn det på en vanlig tacomiddag. Dropp heller den smakløse hvitosten som drukner i smaken av tacokrydder, salsa og løk - og unn deg heller for eksempel en ekstra spiseskje med lettrømme på toppen! Eventuellt droppe heile driden.

  ...men for all del, bruk ost om du føler for det - men i denne salaten blir den ikke medregnet!

  Som dere ser ligger min porsjon med kjøttdeig innpakket i en plastpose. Det tror jeg er det mest geniale jeg har gjort hele studieåret mitt. Jeg kjøper inn kyllingkjøttdeig fra Den Stolte Hane på Rema, hvor 600 gram koster 32,90 og deler det opp i 4 middager på 150 gram hver, legger det i pose og slenger det i fryseren. Utrolig simpelt for deg som bor alene og vil ha skikkelige middager! Jeg mikrotiner det, og så er det bare å kjøre på. Kjempe kjekt!

  Tacokrydderet har jeg kjøpt i en trepakning for... ja, nå finner jeg ikke kvitteringa selvfølgelig, men det er ikke dyrt! Det finnes billige varianter fra for eksempel Lanlord, men jeg synes ikke de smaker halvparten så godt som den "ekte". Disse posene kan du også bare dele i 2-3 middager. Pulveret holder seg heeelt fint i skapet i flere måneder om du bare bretter den og smekker på en klesklype.

  Og ellers er det bare å kjøre på. Lag deg en stooooor salat med alt det gode du pleier å spise i en taco. Legg det i en bolle sammen med den eventuelle pastaen, legg den stekte kjøttdeigen med tacokrydderet på toppen, fyll på med salsa og eventuelt rømme - og voiala:

   

     Og det var faktisk veldig godt med pasta til! Brukte bare 20 gram tørr pasta, men det holdt i massevis. Denne middagen gjorde meg så mett at jeg trodde jeg skulle stupe baklengs inn i rugeburet til fuggærn - også kjent som fuglekassa.

   

  Pris: La oss runde det av til 15 kroner, siden jeg ikke har pris på krydderet og ikke orker å regne ut 20 gram pasta og grønnsakspriser!?
  Kalorier: 360 kalorier!! Du kan faktisk nyte litt velfortjent fredagskos etter dette. Hva nå enn du forbinder med fredagskos!

  I helga får jeg kjærestebesøk, så da skal jeg se om jeg får laget noen tips til gode middager du kan servere når fintfolk kommer på besøk!

  God helg alle sammen!

  Klem MatBit

   

16 tanker om mat!

Thebathduck

05.feb.2010 kl.18:05

det så godt ut
spennende variant over vanlig taco. Moro.

Kine Kvarme♡

05.feb.2010 kl.19:12

namm, åååh, nå fikk jeg skikkelig lyst på

Studenttips

05.feb.2010 kl.19:16

Ikke dumt! Pleier å lage denne varianten av taco selv grunnet holdbarheten på wrapsene.

Det man evt. kan gjøre er å lage fylte wraps med resten av wrapsene, men det er jo litt begrenset hvor mange dager på rad man vil ha dette også (da det gjerne er 8 wraps i én pakke)... :P
Spennende. så kjempegodt ut:)
nam ! Skal spise taco jeg nå : )

Hvilken blogg synes du at fortjener større oppmerksomhet ?

Lone Løvaas

05.feb.2010 kl.19:25

Har blogg vs blogg. Meld deg på ;)

Jeg skal også spise taco :D

minlilleverd1

05.feb.2010 kl.19:34

Åhh d så godt ut! det skal jeg lage en gang :D

Du hadde mange gode mat tips :D

MatBit

05.feb.2010 kl.19:54

minlilleverd1:

Koslig å høre!

Og flere tips er på vei! ;) Stay tuned!

MatBit

05.feb.2010 kl.19:55

Elisabeth:

Min <3 Haha!

MatBit

05.feb.2010 kl.19:56

Studenttips:

Hahah, ja det hørtes jo veldig godt ut ;) Men sant, det kan nok bli mye wraps etter hvert! En gang jeg var hos kjæresten levde jeg på en pakke takolefser en hel dag :p Det funker jo forsåvidt, så lenge man gir faen i helsa!

MatBit

05.feb.2010 kl.19:56

Charlotte:

Takk takk! Kommer masse gode salater etter hvert ;)

MatBit

05.feb.2010 kl.19:57

Kine Kvarme:

Så koslig å høre:) Man kan jo lage seg en sånn salat hvis familien har taco også! Bare å lesse på alt man vil ha <3

Christin

05.feb.2010 kl.20:21

Tacosalat er nydelig! ;-) Og jeg bruker ofte pasta sammen med det i stedet for skjell. Hvis jeg har litt nachoschips liggende, knuser jeg de og har de sammen med. Fetaost er også nydelig i salaten :-)

MatBit

05.feb.2010 kl.20:31

Christin:

Ja, det er det virkelig! Pasta var faktisk utrolig godt oppi, hadde aldri prøvd det før denne middagen faktisk.

minlilleverd1

05.feb.2010 kl.21:25

Sv: Jippi:D jeg gleder meg allerede til flere tips :D Blir virkelig sulten av denne bloggen! ;)hehe

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten