Raskt, magert, fargerikt; Kylling

  Siden kjæresten ikke kommer på besøk før i kveld en gang, tenkte jeg å legge ut enda en god middag til deg som vil spise noe virkelig godt på en hvilken-som-helst-dag; Kylling, ris og salat. Det passer like godt til en tirsdag som til en lørdag, og er jo så utrolig deilig!

  Å nyte en god kyllingmiddag trenger absolutt ikke være dyrt. Jeg spiser faktisk kyllingfilet flere dager i uka, tro det eller ei. De fleste vil vel gnukke hardt på lommeboka og tro at jeg er gal - but I will prove you wrong! Kyllingfilet er selvfølgelig dyrere enn fiskepinner og nudler, men nå skal vi også tenke at kyllingfilet er rent kjøtt, og det blir det dessverre lite av i kostholdet til mang en fattig studentinne. Jeg pleier å handle kyllingfilet på Rema, av merket (igjen) Den Stolte Hane. Det er et veldig bra merke, og kyllingen smaker utrolig godt. Det mest praktiske med denne er at du kjøper filetene tint, slik at du lett kan måle opp i porsjonspakker på 150 gram og fryse det ned. Det koster litt mer, men det kan vi tåle. Prisen for filetene er 129,90, men det holder til omtrent 7-8 middager. Jeg er litt usikker på hvor mange gram det er i den jeg kjøper, men det skal jeg komme tilbake til når jeg får sjekket butikkhyllene.

  Dersom du vil ha det litt billigere kan du gå på for eksempel Kiwi og handle 2 kilo kyllingfilet til ca. 150 kroner (?). Du får enda billigere middag - men Firstprice kyllingen er fryst, og det er derfor ikke like praktisk å få fordelt den i porsjoner. Så om det ender opp med like mange middager, bare mye mer kjøtt per, så er det vel opp til deg selv hva du velger. Men smaken er faktisk ikke veldig forskjellig! Jeg synes Firstprice kyllingen er kjempe god faktisk! Det er ikke alt av billigmat jeg liker, men kyllingfileten skal vi ikke klage på.

  Så, til kveldens o hellige ingrediensbilde;


  Til salaten har jeg begynt å bruke gulrot - for det er så sinnsykt godt oppi! Man får enda en knall farge og en knasende frisk smak som passer så utrolig godt i en hvilken som helst salat. Anbefales! Som nevnt tidligere får du kjøpt 1 kilo gulrot på Rema for 15 kroner! Bare å spise, for å si det mildt!

  Mange av dere som er litt prisfriker som meg, vil nok reagere på at jeg har kjøpt boil in bag ris. Det er dyrt. Ja, det er faktisk det. Men det finnes kun naturris i boil in bags på Rema etter det jeg har forstått, og derfor har det blitt sånn. En slik boks fra Toro inneholder 8 pakker, og prisen er rund 40 kroner (tror det er 38 men jeg har rotet bort kvitteringen igjen...), så det vil koste deg ca. 5 kroner per middag - men husk at én boil in bag er to porsjoner! Del den i to og legg den siste halve delen i kjøleskapet og bruk den til middagen dagen etter. Ris holder seg helt fin i kjøleskap over lengre tid! Og 2,5 kroner til en middag det kan vi vel overleve.

  Men som dere vet er jo ris uhyggelig billig hvis man kjøper på de rette stedene. Det smarteste er så absolutt å handle inn i kilosekker fra for eksempel asiabutikker. Men jeg lurer på - er det noen trøndere der ute som vet om en eller annen butikk som selger naturris i kilosekker?

  Dere lurer vel på hvorfor jeg så absolutt vil ha naturris? Jo, enkelt. Vanlig ris inneholder mye mer kalorier enn naturrisen. Man kan spare seg mye på å bytte over.  En porsjon vanlig ris på 150 gram inneholder 225 kalorier, mens en porsjon naturris på 150 gram inneholder 150. Det er sunnere, og kanskje billigere (??? help me ???) - og det smaker faktisk så mye mye bedre!!! Dersom du ikke har prøvd naturris - det anbefales på det varmeste!

  Nei, nå skravler jeg færlt her - men jeg har en siste ting å anbefale til en middag som dette. Det er et MUST på mitt kjøkken under kyllingmiddager:

   

   

   

  Et litt kostbart krydder, men smakssammensetningen er totalt mmmMMMMMM!!! Det er det beste krydderet jeg vet om. Jeg kunne antagelig spist det uten noe annet, men det blir vel litt drøyt. Det kostet 41,50 kroner på Ultra, men det er så ekstremt verdt det. Er du lei "kjedelig" mat - svaret er krydder!! Det er det enkleste du kan gjøre for å forandre en rett totalt. Den holder til evig mange måltider også, så løp og kjøp når lånekassen sender melding!!!

   

   

   

   


  Jeg krydrer alltid mens kjøttet steker, for da gir det mye mer smak til kjøttet. Her har jeg brukt pepper, salt, Chicken&Steak og pizzakrydder (altså oregano). Når kjøttet nærmer seg ferdig kan du sprute på litt sitron og la kyllingen trekke til seg det. Åååå det er så utrolig saftig og godt!!!

  Mens kjøttet surrer og risen koker mekker du en deilig salat - med gulrot denne gangen. Dander på talerkenen og vent i spenning.


  Etter litt for mange slike middager har jeg også begynt å prøve ut noen spennende smaker i tillegg. Denne blandingen kjøpte jeg på Ultra for sikkert 35 kroner, og det er så sterkt at man får litt lyst til å legge hodet under vannkrana (derfor rømmeboksen i bakgrunnen). Men i mellom den sterke smaken så smaker det bare helt jumjum godt, så det anbefales å prøve! Det finnes uendelig mange slike smaker du kan piffe opp middager du er glad i med, og det behøver nødvendigvis ikke være så satans sterkt heller. (denne blandingen er forresten egentlig laget for å blande ut med masse annet og steke kyllingen i, men jeg synes den var best sammen med litt rømme på talerkenen!)

  Maten er klar, værsågod og nyt;

   


  Raskt i gjennom de nødvendige info du lengter etter;

  Pris: Ca. 20 kroner - for en middag med diger salat og rent kjøtt. Det er det definitivt verdt!
  Kalorier: 500 kalorier med 2 ss rømme på salaten (det er nødvendig!)

  God lørdag alle sammen!

  Klem MatBit

8 tanker om mat!

Silje Kristine

06.feb.2010 kl.17:38

Såg kjempegodt ut! Bra side forresten.. Oppdaget den i går, du har mange bra

oppskrifter med gode priser:) (Er selv student, så setter pris på sånt) På rema

har dem forresten kyllingfilet i frysern til 60 kroner kiloen, omtrent svenskepris

. (Rema er seriøst beste butikk som finnes)

Forresten så den tacooppskriften din MEGET god ut, tror jeg skal prøve den

imorgen =)

MatBit

06.feb.2010 kl.17:45

Silje Kristine:

Så koslig å høre! :) Hmmm, er du sikker på at det er kyllingfilet - og ikke kyllingvinger eller noe? Vet det er masse masse billig der, men jeg takler ikke noe annet enn brystfileter :p *kresen* Huff, så mye penger jeg kunne spart på å la være å være kresen... Men skal sjekke det ut neste gang! Ålreit å få tilbakemeldinger på alt sånt! ^^

Og ja - Rema er det beste som finnes!!! Butikken med de peneste prisene og beste tilbudene!

Lykke til med tacoen! ^^

Silje Kristine

06.feb.2010 kl.18:11

Hehe lov å være kresen=) Er kyllingfilet ja, kjøpt flere ganger selv den siste

månden. Mulig det er geografiske forskjeller, at dem ikke har det i trondheim,

men verdt å ta en titt!

Og mat er forresten en GOD invistering man ikke skal ha dårlig samvittighet

for =) I hvert fall ikke for sånne som oss (virker det som) som har det som

en av de største gledene i livet =)

Studenttips

06.feb.2010 kl.18:17

Skulle akkurat til å skrive det samme som Silje Kristine, at Rema har (frosne) kyllingfileter til 59,-/kg! De er ikke så altfor vanskelig å dele fra hverandre heller :)

MatBit

06.feb.2010 kl.18:37

Silje Kristine:

Åh, da skal jeg virkelig ta en kikk rundt i de forskjellige! Vil virkelig spare de kronene. Det er absolutt verdt en kikk!! I trondheim er det vel 200 Rema, så håper én av dem har det :p

Helt enig. Middagen er virkelig høydepunktet i min hverdag, så jeg synes det er så viktig å spise god mat! Øl og vin kommer på andreplass altså.

MatBit

06.feb.2010 kl.18:38

Studenttips:

Herlig, jeg lover å lete! Til og med allerede i kveld! ;) Skal ned i byen så da skal jeg droppe innom alle Rema jeg ser. Håper virkelig på kyllingkupp!

Cathrine E. N

06.feb.2010 kl.19:13

Det krydderet er kjempe godt!

MatBit

06.feb.2010 kl.19:30

Cathrine E. N:

The best there is!!! :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten