Raskt, magert, fargerikt; Kylling

    Siden kjresten ikke kommer p besk fr i kveld en gang, tenkte jeg legge ut enda en god middag til deg som vil spise noe virkelig godt p en hvilken-som-helst-dag; Kylling, ris og salat. Det passer like godt til en tirsdag som til en lrdag, og er jo s utrolig deilig!

    nyte en god kyllingmiddag trenger absolutt ikke vre dyrt. Jeg spiser faktisk kyllingfilet flere dager i uka, tro det eller ei. De fleste vil vel gnukke hardt p lommeboka og tro at jeg er gal - but I will prove you wrong! Kyllingfilet er selvflgelig dyrere enn fiskepinner og nudler, men n skal vi ogs tenke at kyllingfilet er rent kjtt, og det blir det dessverre lite av i kostholdet til mang en fattig studentinne. Jeg pleier handle kyllingfilet p Rema, av merket (igjen) Den Stolte Hane. Det er et veldig bra merke, og kyllingen smaker utrolig godt. Det mest praktiske med denne er at du kjper filetene tint, slik at du lett kan mle opp i porsjonspakker p 150 gram og fryse det ned. Det koster litt mer, men det kan vi tle. Prisen for filetene er 129,90, men det holder til omtrent 7-8 middager. Jeg er litt usikker p hvor mange gram det er i den jeg kjper, men det skal jeg komme tilbake til nr jeg fr sjekket butikkhyllene.

    Dersom du vil ha det litt billigere kan du g p for eksempel Kiwi og handle 2 kilo kyllingfilet til ca. 150 kroner (?). Du fr enda billigere middag - men Firstprice kyllingen er fryst, og det er derfor ikke like praktisk f fordelt den i porsjoner. S om det ender opp med like mange middager, bare mye mer kjtt per, s er det vel opp til deg selv hva du velger. Men smaken er faktisk ikke veldig forskjellig! Jeg synes Firstprice kyllingen er kjempe god faktisk! Det er ikke alt av billigmat jeg liker, men kyllingfileten skal vi ikke klage p.

    S, til kveldens o hellige ingrediensbilde;


    Til salaten har jeg begynt bruke gulrot - for det er s sinnsykt godt oppi! Man fr enda en knall farge og en knasende frisk smak som passer s utrolig godt i en hvilken som helst salat. Anbefales! Som nevnt tidligere fr du kjpt 1 kilo gulrot p Rema for 15 kroner! Bare spise, for si det mildt!

    Mange av dere som er litt prisfriker som meg, vil nok reagere p at jeg har kjpt boil in bag ris. Det er dyrt. Ja, det er faktisk det. Men det finnes kun naturris i boil in bags p Rema etter det jeg har forsttt, og derfor har det blitt snn. En slik boks fra Toro inneholder 8 pakker, og prisen er rund 40 kroner (tror det er 38 men jeg har rotet bort kvitteringen igjen...), s det vil koste deg ca. 5 kroner per middag - men husk at n boil in bag er to porsjoner! Del den i to og legg den siste halve delen i kjleskapet og bruk den til middagen dagen etter. Ris holder seg helt fin i kjleskap over lengre tid! Og 2,5 kroner til en middag det kan vi vel overleve.

    Men som dere vet er jo ris uhyggelig billig hvis man kjper p de rette stedene. Det smarteste er s absolutt handle inn i kilosekker fra for eksempel asiabutikker. Men jeg lurer p - er det noen trndere der ute som vet om en eller annen butikk som selger naturris i kilosekker?

    Dere lurer vel p hvorfor jeg s absolutt vil ha naturris? Jo, enkelt. Vanlig ris inneholder mye mer kalorier enn naturrisen. Man kan spare seg mye p bytte over. En porsjon vanlig ris p 150 gram inneholder 225 kalorier, mens en porsjon naturris p 150 gram inneholder 150. Det er sunnere, og kanskje billigere (??? help me ???) - og det smaker faktisk s mye mye bedre!!! Dersom du ikke har prvd naturris - det anbefales p det varmeste!

    Nei, n skravler jeg frlt her - men jeg har en siste ting anbefale til en middag som dette. Det er et MUST p mitt kjkken under kyllingmiddager:

     

     

     

    Et litt kostbart krydder, men smakssammensetningen er totalt mmmMMMMMM!!! Det er det beste krydderet jeg vet om. Jeg kunne antagelig spist det uten noe annet, men det blir vel litt dryt. Det kostet 41,50 kroner p Ultra, men det er s ekstremt verdt det. Er du lei "kjedelig" mat - svaret er krydder!! Det er det enkleste du kan gjre for forandre en rett totalt. Den holder til evig mange mltider ogs, s lp og kjp nr lnekassen sender melding!!!

     

     

     

     


    Jeg krydrer alltid mens kjttet steker, for da gir det mye mer smak til kjttet. Her har jeg brukt pepper, salt, Chicken&Steak og pizzakrydder (alts oregano). Nr kjttet nrmer seg ferdig kan du sprute p litt sitron og la kyllingen trekke til seg det. det er s utrolig saftig og godt!!!

    Mens kjttet surrer og risen koker mekker du en deilig salat - med gulrot denne gangen. Dander p talerkenen og vent i spenning.


    Etter litt for mange slike middager har jeg ogs begynt prve ut noen spennende smaker i tillegg. Denne blandingen kjpte jeg p Ultra for sikkert 35 kroner, og det er s sterkt at man fr litt lyst til legge hodet under vannkrana (derfor rmmeboksen i bakgrunnen). Men i mellom den sterke smaken s smaker det bare helt jumjum godt, s det anbefales prve! Det finnes uendelig mange slike smaker du kan piffe opp middager du er glad i med, og det behver ndvendigvis ikke vre s satans sterkt heller. (denne blandingen er forresten egentlig laget for blande ut med masse annet og steke kyllingen i, men jeg synes den var best sammen med litt rmme p talerkenen!)

    Maten er klar, vrsgod og nyt;

     


    Raskt i gjennom de ndvendige info du lengter etter;

    Pris: Ca. 20 kroner - for en middag med diger salat og rent kjtt. Det er det definitivt verdt!
    Kalorier: 500 kalorier med 2 ss rmme p salaten (det er ndvendig!)

    God lrdag alle sammen!

    Klem MatBit

8 tanker om mat!

Silje Kristine

06.feb.2010 kl.17:38

Sg kjempegodt ut! Bra side forresten.. Oppdaget den i gr, du har mange bra

oppskrifter med gode priser:) (Er selv student, s setter pris p snt) P rema

har dem forresten kyllingfilet i frysern til 60 kroner kiloen, omtrent svenskepris

. (Rema er serist beste butikk som finnes)

Forresten s den tacooppskriften din MEGET god ut, tror jeg skal prve den

imorgen =)

MatBit

06.feb.2010 kl.17:45

Silje Kristine:

S koslig hre! :) Hmmm, er du sikker p at det er kyllingfilet - og ikke kyllingvinger eller noe? Vet det er masse masse billig der, men jeg takler ikke noe annet enn brystfileter :p *kresen* Huff, s mye penger jeg kunne spart p la vre vre kresen... Men skal sjekke det ut neste gang! lreit f tilbakemeldinger p alt snt! ^^

Og ja - Rema er det beste som finnes!!! Butikken med de peneste prisene og beste tilbudene!

Lykke til med tacoen! ^^

Silje Kristine

06.feb.2010 kl.18:11

Hehe lov vre kresen=) Er kyllingfilet ja, kjpt flere ganger selv den siste

mnden. Mulig det er geografiske forskjeller, at dem ikke har det i trondheim,

men verdt ta en titt!

Og mat er forresten en GOD invistering man ikke skal ha drlig samvittighet

for =) I hvert fall ikke for snne som oss (virker det som) som har det som

en av de strste gledene i livet =)

Studenttips

06.feb.2010 kl.18:17

Skulle akkurat til skrive det samme som Silje Kristine, at Rema har (frosne) kyllingfileter til 59,-/kg! De er ikke s altfor vanskelig dele fra hverandre heller :)

MatBit

06.feb.2010 kl.18:37

Silje Kristine:

h, da skal jeg virkelig ta en kikk rundt i de forskjellige! Vil virkelig spare de kronene. Det er absolutt verdt en kikk!! I trondheim er det vel 200 Rema, s hper n av dem har det :p

Helt enig. Middagen er virkelig hydepunktet i min hverdag, s jeg synes det er s viktig spise god mat! l og vin kommer p andreplass alts.

MatBit

06.feb.2010 kl.18:38

Studenttips:

Herlig, jeg lover lete! Til og med allerede i kveld! ;) Skal ned i byen s da skal jeg droppe innom alle Rema jeg ser. Hper virkelig p kyllingkupp!

Cathrine E. N

06.feb.2010 kl.19:13

Det krydderet er kjempe godt!

MatBit

06.feb.2010 kl.19:30

Cathrine E. N:

The best there is!!! :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten