Imponerende for øyet; Fylt paprika

  Kjæresten var veldig skeptisk til denne middagen, en oppfatning som forsvant etter første munnfull. Fylt paprika ser utrolig fancy ut, selv om det er uhyre enkelt. Det eneste jeg har å si på det er at det tar litt lang tid. Men også for denne middagen så gjelder uttrykket; Men det er sååå verdt det! Den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves!

  Det finnes ekstremt mange varianter av denne middagen, men jeg fant på en enkel måte som sparer penger, tid og avanserte teknikker - det er rett og slett en hybelvariant!

  Til en middag for 2 personer trenger du 2 passe store paprika (pass på å kjøpe noen som er litt lette og hule slik at det faktisk er plass til litt fyll oppi - det gjorde jeg feil første gangen...), 300 gram kjøttdeig, løk, mais, alt du vil ha av salat, ris/pasta/brød - eventuellt alle tre.

  Step one;

  Skru komfyren på 250 grader.

  Step Two;

   


  ...krydderblanding du er glad i...

   

  Step three;

   


  ...gjør klart hakket løk og (selvfølgelig) mais....

  And enough with the steps already. Blir veldig langt innlegg om jeg skal fortsette slik!

     Stek kjøttdeigen og krydre den godt mens den steker. I orginaloppskrifter står det at du skal bruke chili eller annet sterkt krydder, men jeg synes nå det vart litt vel sterkt. En litt mildere variant er vel å anbefale til første forsøket! Hell ønsket mengde mais og løk i panna og la det surre i noen minutter.

   

  Trekk pannen til side og la blandingen bli så kald at du kan legge hånda di oppi og si: "aaaaaah"

  Mens blandingen kjøler seg ned, preparerer du paprikaen til en søt, hul... paprika.

     Skjær av lokket og rens innsiden for alt som er hvitt. For å få paprikaen til å stå stille skjærer du av litt av bunnen. Men ikke skjær av så mye at det blir hull! Da renner all den gode saften fra paprikaen og blandingen ut mens den steker.

  Når blandingen er nedkjølt og paprikaen er ready for it, knekker du oppi et helt egg og blander godt.

   

   

  Egget KAN sløyfes, men jeg synes egget er med på å gi en veldig karakteristisk smak du bare mååå prøve!

  Når egget er godt blandet inn er det bare å finne frem go-skjea og stappe paprikaene fulle. Dytt nedi det du får til. Det skal faktisk mye mat ned i dem, så push it!

  Når paprikaen skriker at den ikke klarer mer, legger du på en skive ost eller litt revet ost (man tager hva man haver) og legger på lokket igjen.

   


  Så er det bare å sette paprikaene i den ildfaste formen på en rille midt i ovnen, og la dem godgjøre seg i ca. 20 minutter. De er ferdige når lokket er litt svart og osten godt smeltet.

   

   

  Som du ser vart det hull i den ene paprikaen, så mye av egget og saften rant ut :( *trist*

  MEN det hindrer ikke middagen i å være en suksess. Med en BIB naturris, salat og noen skiver brød på siden så var måltidet helt.... sååå..... mmmm.... DEILIG!

   


   

   

  Vi koste oss i hvertfall skikkelig!

  Dette er middag du kan overraske venninder, foreldre eller kjæresten med, som koster deg lite og gir mye. Hvor imponerende ser det ikke ut??

  Har du tips eller en egen variant du vil dele, så er det bare å slenge inn en kommentar! Ønsker du flere varianter og spennende tips så har jeg ett ord til deg; Google.

  Pris: Så var det endelig tid for prisen da... Spent nå? Ca. 25 kroner per person for denne lekre middagen som kommer til å blow you - and your guests away. (pris ut i fra kjøttdeig (600 grams kyllingkjøttdeig, Den Stolte Hane), rundstykke, paprika, naturris, egg og mais)

  Kalorier: Ca. 500 kalorier for hele pakka, inkludert oljen du bruker i panna. Insane!

  ...og enjoy!

  Klem Mat Bit

8 tanker om mat!

Husmora :-)

11.feb.2010 kl.19:28

Det ser jo bare utrolig godt og delikat ut!!! Du har rett der;) men jeg har en greie at jeg liker ikke rød paprika når den er tilberedt... He he. Så da hadde det blitt gul for min del;) kanskje jeg skal prøve meg i morgen?

Ha en god kveld!!

MatBit

11.feb.2010 kl.19:30

Husmora:

Koslig å høre! :) Det er akkurat det du skriver; Godt og delikat, og ikke minst utrolig saftig! Finnes mange spennende oppskrifter med en litt annen fremgangsmåte, som feks å steke kjøttdeigen i ovnen mens den er i paprikaen. Med min tolmodighet har jeg ikke tid til å prøve ;) Legg ut din verson om du lager deg det da! :)

God kveld til deg også!

Silje Kristine

12.feb.2010 kl.11:23

Fyllt paprika er noe eg alltid har hatt lyst til å prøve meg på, men aldri hatt selvtillit til! Men etter å ha sett disse bilde, har eg ingen andre valg! Ble så sinnsykt frista! Se hvordan osten for eksempel ligger å flørter og frister, mens kjøttdeigen sender ut herlig lukt til meg gjennom bildet. Mmmm... Og siden paprika er yndlingsgrønnsaken min for øyeblikket, blir dette den perfekte rett!! =)

MatBit

12.feb.2010 kl.15:13

Silje Kristine:

Så koslig å høre! :) Vet hvordan du har følt det altså. Jeg synes også at oppskriftene så så innmari kompliserte ut og vanskelige, og tenkte at det måtte jo være umulig å få til. Men det er omtrent like simpelt som å koke egg! Tar bare litt lenger tid ^^ Lykke til! :)

Astrid

13.feb.2010 kl.08:20

Mmm. Jeg ble sulten jeg nå, det ser jo så godt ut. Lurer på om en kyllingfilet meget finhakket istedet for deig hadde gjort seg om deigen ikke er tilstedeværende i kjøleskap eller fryser?

MatBit

13.feb.2010 kl.10:22

Astrid:

Det skulle ikke forundre meg om det er godt! ^^ Skal komme ut med en annen variant senere en gang som jeg ikke har prøvd enda. Eksperimentere er moro! :)

Eldeen

28.feb.2010 kl.08:09

Aaah, bloggen din gir meg vann i munnen! Fylt paprika ser helt klart imponerende ut, og ikke minst ser det VELDIG godt ut! =D Må prøves! :)

MatBit

28.feb.2010 kl.11:41

Eldeen:

Heheh, så koslig å høre! ^^ <3

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten