Rema - billig kyllingfilet!

    Etter å ha fått noen kommentarer om "svenskepris" kyllingfilet på bloggen her, så måtte jeg jo ut med kamera på telefonen og sjekke. Og joda, det stemmer - du kan få 1000 gram fryst kyllingfilet for 79 kroner på Rema!

     


     

    Dette er jo kjempe billig - men la oss regne litt på det. I denne posen er det kun 5 fileter, altså på +-200 gram hver. Et voksent menneske med normalt kosthold trenger ikke mer enn 150 gram kjøtt på tallerkenen. Siden det ikke er spesielt aktuelt å tine filetene for så å fryse dem igjen, så må du pent bruke de 200 gram du tar ut av posen. Det gir en pris på 15,8 kroner per filet.

     

    Dette er kyllingen jeg pleier å handle inn. 1300 gram for 129,90. De koster LITT mer, men er tinte og du har mulighet til å porsjonere slik du vil. Det passer jo meg som ensom student utmerket godt, for det tillater meg å dele opp i 8 middager på ca. 160 gram hver. Prisen for disse blir altså 16,24 kroner for hver middag på 160 gram.

    Som du ser er det ikke mange kronene du kaster bort om du er som meg og liker å porsjonere riktig på tallerkenen. Sånn generelt kan vi jo også regne på hva prisen blir per gram kylling for de to merkene også. For den billigste blir det 0,079 kroner per gram, mens for den dyreste vil det bli 0,01 kroner per gram. Altså "sløser" du 0,021 kroner for hvert gram av den dyreste, som tilsier 44 øre per middag. *puh* Dette igjen gjør at du bruker 3,52 kroner mer ALT I ALT på å lage 8 riktig porsjonerte middager, i forhold til 5 for store.

    Så, til dere som ville jeg skulle prøve ut den billige varianten: Jeg holder meg til den "dyre" og unner meg hele 44 øre ekstra på helsa og rett porsjonering! ;)

    Dersom det er voldsomt stort ønske for det, kan jeg godt ta for meg flere store utregninger av andre kyllingfiletprodusenter - med mindre du kjenner du blir sugen på å prøve selv? GL HF!

    Klem Regnefrik-MatBit

10 tanker om mat!

Ingrid Svendsen

15.feb.2010 kl.16:31

Hahaha, for et herlig innlegg ;O)

Jeg liker måten du tenker på!!

Fint at andre kan regne ut sånt, så slipper jeg ;-P

Husmora

15.feb.2010 kl.16:56

Ha ha ha strålende;-) hva hvis du skal ha strimler da?! Ho ho

MatBit

15.feb.2010 kl.17:22

Ingrid Svendsen:

Humrehumre, ja nå ble jeg sliten i hodet mitt! Har tenkt på det i hele dag, så nå måtte jeg bare få utløp for det! :p Kom ikke her å si at 79 er billigere enn 129,90 liksom! X) Koslig å høre! <3

MatBit

15.feb.2010 kl.17:26

Husmora:

Heheh! :) Godt utregningene faller i smak! Jeg foreslår Den Stolte Hane filetene og en god kjøttkniv! Kjøpe ferdig oppstrimlet er i hvertfall grise(kylling)dyrt!

Ingrid Svendsen

15.feb.2010 kl.19:35

Hahahaha, kyllingdyrt ;O)

Morsom du <3

Eldeen

28.feb.2010 kl.08:38

Om du allikevel skulle finne på å kjøpe den fryste kyllingen, vil jeg anbefale deg å tine den, strimle den (eller skjære den i biter), steke den og slenge de overflødige strimlene/bitene i kjøleskapet til dagen etterpå og bruke dem i en salat, omelett, pytt i panne eller lignende. :)

MatBit

28.feb.2010 kl.11:42

Eldeen:

Ja, det er sant da! :) Det kan jeg jo gjøre neste gang for å prøve den ut. Er jo alltid godt med kylling i salaten til lunsj!!

Eldeen

28.feb.2010 kl.13:49

M-m, det er alltid godt. ^^ Og siden den uansett koster mindre per kilo, så blir det jo ikke noe mer penger ut av kassa om du bruker litt kylling til lunsjen dagen etter heller. ^^ Jeg bruker ofte den typen kyllingfilet, og jeg synes den gjør nytta! =)

Kristine

16.sep.2010 kl.21:11

First price selger 2KG kyllingfilet for 110 kr eller noe, mye billigere !

MatBit

17.sep.2010 kl.11:48

Kristine:

Ja - men for de som ikke har Kiwi i nærheten? Da er det REMA 1000 som gjelder! ;) Er faktisk den billigste butikken i Norge, så de pengene kan du forsåvidt spare inn på andre varer :)

Men JA, Kiwi sine er aller billigst, men det hjelper ikke når man ikke kommer seg dit. Har du lest mye på bloggen ser du også at alt innkjøp i denne bloggen er fra Rema 1000.

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten