Tilbehør; Potetbåter

  Potetbåter har brått blitt min yndling som karbohydratdel på tallerkenen. Det går relativt raskt, smaker mye mer spennende enn kokt potet og kan brukes til alt! Du kan uttrykket: "Hun/han er som pottiten - kæn brukes tæll ælt!", og det ligger mye visdom i det.

  En enkel måte å tilberede potetbåtene på, er å koke dem i 5 minutter før du steker dem. Da går det raskere for seg i ovnen, og de får en myk og saftig innside med sprøtt skall utenpå.

  Det du gjør er altså å dele opp poteten i ønsket størrelse. Jo mindre - jo raskere!


  Kok potetene i 5 minutter (lenger om du har tykkere båter) før du legger dem over i en ildfast form og krydrer med det du vil. Du kan også la være å krydre, men det er utrolig godt med pommesfriteskrydder på dem før du steker!


  Etter å ha prøvd det noen ganger fant jeg også ut at det er mye lurere å ha bakepapir under potetene, for det var et sant helvete å få vekk alt det brente krydderet... Vi lærer av å gjøre!

  Jeg lar potetene stå på 250 grader i ca. 20 minutter. Da blir de gylne og sprøe!


  Til denne middagen laget jeg også de gode karbonadene med tomat, purre og ost - så jeg slengte dem inn i ovnen samtidig med potetene. Lurt!  Og med en salat på siden så ble det her bare så SINNSYKT godt!!! Skal ikke gå en uke uten dette, for å si det sånn <3

  Og det som er bare best med å gjøre denne lille vrien på poteten, er at det ikke koster deg en eneste ekstra kalori! Bare noen få minutter - og det er det selvfølgelig verdt!

  En fiskekakemiddag med potetbåter var absolutt ikke å forakte!


  Å bare lage seg potetbåter kan også være en grei kveldssnaks for den som liker å kose seg med sånt!

  Nå reiser jeg hjem til mamma og spiser gratis mat! Hurraaa! :) Det er ingen ting som smaker bedre enn det. Har en del mat på lager i bildesamlingen min, så vi skal ikke se bort i fra mange blogginnlegg i løpet av turen min allikevel.

  Klem MatBit

9 tanker om mat!

Husmora :-)

17.feb.2010 kl.14:04

Mmmm potet er digg!!! Driver å funderer på hva vi skal ha til middag i dag:-)

Ingrid Svendsen

17.feb.2010 kl.14:21

Nam nam NAM!!!!! Herlig ;O)

Elsker bloggen din <3

Utrolig kult med så mange bilder også!!

Ha en super dag

MatBit

17.feb.2010 kl.21:31

Husmora:

Ja, poteter er så utrolig godt! Føler meg veldig "typisk norsk" sånn sett. Men jammen er det godt med noe litt annet enn bare kokt!

MatBit

17.feb.2010 kl.21:31

Ingrid Svendsen:

Nam nam ja, det skal jeg love deg! Du må prøve det ut en gang ;)

Nawwh, så koslig å høre! :) Varmer matbiten! <3 Hihihi

Ha en flott kveld videre du også :)

whooah

18.feb.2010 kl.03:00

Det med karbonadene må jeg få prøvd :b Alt så kjempegodt ut :)

Digger bloggen din ;)

MatBit

18.feb.2010 kl.10:34

whooah:

Mhm, det er bare bestegodt!! Kjempe koslig å høre! :)

Eldeen

28.feb.2010 kl.08:04

Ah, potetbåter er digg! Mye bedre enn kokt potet! =D Og de karbonadene dine så sååå mye mer fristende ut med litt godsaker på toppen! =D Lurt!

MatBit

28.feb.2010 kl.11:40

Eldeen:

Det er det vettu, også tar det omtrent akkurat like lang tid (om du ser bort fra å varme opp ovnen) og koster ikke en eneste ekstra kalori på lårene heller. Perfekt!!! ^^ Karbonadene må du bare prøve ut.. Det ser godt ut - men det ER ti ganger så godt! *siklesikle*

Eldeen

28.feb.2010 kl.13:45

Om du skal steke karbonadene i ovnen (som jeg alltid gjør) må den jo varmes uansett, så da tar det ikke lengre tid i det hele tatt. :) Skal helt klart pynte litt på toppen neste gang jeg lager karbonader. Jeg tåler ikke melk, men det finnes jo mye annet enn vanlig ost man kan bruke som snadder på toppen! :D

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten