Pengesparing; Porsjonspakking

  Slenger inn noen enkle kronesparere som jeg har pratet mye om her på bloggen. På alle bildene hvor jeg har kjøtt, er kjøttet fryst og i porsjonsposer. Det kan du spare masse penger på å gjøre! Spesielt om du er enslig. Kjæresten min vil nok ha litt mer kjøtt en hva jeg deler opp i mine porsjoner, så det er nok bare mitt eget lille foretak. Men jeg kan i hvertfall spare penger på alle dagene jeg chiller på hybelen.

  Jeg har som regel kyllingkjøttdeig, kyllingfileter, karbonader og ett eller annet av fisk i fryseren. Vi begynner med kyllingkjøttdeigen;

  Kyllingkjøttdeig er veldig magert og ikke minst billig, og smaker etter min smak akkurat det samme som annen kjøttdeig. Antagelig fordi jeg krydrer så sinnsykt, men læll! Jeg handler alltid kyllingkjøttdeig på Rema og av Den Stolte Hane. Der får du 300 gram for 21.90,- eller du kan kjøpe 600 gram for 32.90,-. Det sier seg vel da selv at man kjøper 600 gram i samme slengen. Trenger du bare 300 gram - ja så legg resterende 300 i fryseren! Man får alltid bruk for kjøttdeig.

  Jeg deler opp i porsjoner på 150 gram kjøttdeig i hver pose. Altså, av en 600 grams pakke med kyllingkjøttdeig får jeg 4 kjøttporsjoner til 8,3 hver seg. Billigere er det jævli vanskelig å få det!

  Kyllingfiletene har jeg gått i gjennom tidligere, så det kan du finne i menyen under Tips.

  På Rema har de svinebillige Magre Karbonader som jeg er veldig fan av. Ikke bare fordi de smaker supergodt - men fordi det er så sinnsykt billig. Du kan sikkert få tak i billigere, men ikke av mager type. I denne pakka er det etter hva jeg husker 11 karbonader, som vil si 5 middager á 2 karbonader hver (ca 150 gram) og en til overs til en lunsj eller whatevah. Hele pakka koster 28,50,- som gir deg den nette sum av 5,7 kroner per kjøttrasjon. Billig!

  (dårlig bilde, men var på prisjakt i butikken med mobilkamera)

  Av fisk varierer jeg noe, men det går vel strengt talt mest i billige fiskepinner fra Lerøy, eller fiskekaker som jeg har i kjøleskapet. Har nevnt dem tidligere i innlegget om fiskekakemiddag.

  Men det blir jo voldsomt mye "småplukk" i fryseren av sånn porsjonering. Med tanke på at du kanskje som meg må dele fryser med en annen person, så kan det være en liten fordel å legge alt i en pose og legge det pent i en hylle.

  Det er virkelig aktivitet på kjøkkenet etter månedens storinnkjøp!

  Det er også utrolig lettvint å ha sånne porsjonspakker liggende, for man kan jo velge og vrake i muligheter, og bare plukke opp en pose med kjøtt og tine den i mikro, så har man middag på 1-2-3!

  Ha en flott tirsdag! Personlig skal jeg nyte den på toget tilbake til hybellivet (også kalt virkeligheten...).

  Klem MatBit

2 tanker om mat!

Husmora :-)

23.feb.2010 kl.11:07

Det skal jeg også begynne å gjøre!! Går alt for mye penger til mat og rester i søpla.. Takk for påminnelse!!!

Lene

24.feb.2010 kl.17:25

sånn er jeg også. Handler og posjonerer ut i fryseren. Jeg har lest bloggen din en stund nå og synes den er kjempe bra. Masse flotte tips.

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten