Borte-middag; Marokkansk bønnegryte!

  Nammmmm, vi var så heldige som fikk god god middag! Var hos en venninde som har gått noe kokkeutdanning og er fra Marokko. Hun laget  derfor en vegetarrett til meg og en heldig studentinne til, og maten var av Marokkansk oppskrift med alt som hører med.

  Nå skal ikke jeg gå inn på hele hennes oppskrift, for den var ganske så lang. Hun slavet over maten i 2 timer for oss! Men kan vel skrive ned det jeg husker av saker og ting.

  Det hun laget var Bønnegryte - og det var så sykt godt! En slags tikki-masala-smak, herlig krydret og saftig, og med masse forskjellige bønner. Alt fra store hvite bondebønner (? jeg er IKKE proff på bønner) og små kikerter. Det var en helt utrolig god smak. Tror faktisk aldri jeg har synes bønner har vært så godt! Det smakte litt potetaktig, men samtidig litt kjøttaktig. Det som er så fint med bønnene er at de er så sunne og kan brukes som et alternativ til kjøtt. De inneholder blant annet masse proteiner, så en kan nesten si at det er kylling. Dritgodt var det i hvertfall! Likte spesielt godt de største <3

  Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage en enkel variant av dette en gang. Siden det smakte så likt tikkimasala, tenkte jeg å tynne ut litt uncle bens rett og slett! *så juksa me litt* Det var ganske lik konsistens og kryddersmak, så jeg tror jeg må prøve det ut. Jeg har ALDRI handlet bønner før, så det kan bli en interressant sak! I'll tell you om det blir noen suksess en eller annen gang. Men det kan antagelig ikke måle seg med å gjøre det fra bunnen av på ekte måten! (Denne jenta er utrolig flink til å lage mat fra bunnen av! Det vil jeg også bli flink til!!! ...en dag jeg har penger)


  Hun laget en helt herlig marokkansk "salat" til å ha ved siden av, som jeg personlig synes kunne blitt brukt til ALT. Enkle ingredienser; Squash, tomat og litt krydder og urter kokt sammen. Det får en litt puré konsistens, helt sinnsykt god! Forestiller meg at det kan være kjempe godt til natchos eller lignende? Men det passet også utrolig bra sammen med en krydret gryte!


  Og dette synes jeg var en gøy sak hun hadde laget. Syltede sitroner! Hun hadde bare skåret opp sitroner i 4 deler, lagt det i et glass og hatt på masse, masse salt. Det som skjer da er at saltet trekker litt inn i sitronen, og presser vann og juice ut (diffusjon). Det skulle visst stå i 6 måneder, og da blir det masse saft i krukka, så det ser nesten ut som sukkerlake - men det blir jo mer saltlake. Etter så lang tid vil skallet bli helt mykt, og skallet er en liten godsak som etter hva jeg forstår er veldig vanlig i det marokkanske kjøkkenet. En liten snaks, eller tilbehør. Den var litt salt, og litt syrlig - så for den som liker sånt er det sikkert en knall ting! Det ble litt salt for mine smaksløker, men nå er ikke akkurat jeg den mest internasjonale jeg vet om heller.


  I tillegg hadde vi ris og brød, og det var et helt utrolig godt måltid som jeg gjerne skulle laget mange ganger!! Åå som jeg liker krydret mat!

  Googlet litt for dere, og jeg fant en hel haug med forskjellige oppskrifter, så det er visst bare å lete seg frem til den som gir mest vann i munnen!

  You like?

  Klem MatBit

5 tanker om mat!

Silje Kristine

25.feb.2010 kl.22:56

Yes me like very much! Kan du sende hun venninnen din på tur til Oslo, vil låne henne litt? =)

MatBit

25.feb.2010 kl.23:07

Silje Kristine:

Hihih, jeg skal nevne det for henne ;)

Lone

26.feb.2010 kl.16:03

Det så bare godt ut:D

Hvertfall den sitronen. Lurer på om jeg skal gjøre det. Sikkert kjempegodt sammen med sjømat!:)

MatBit

26.feb.2010 kl.16:50

Lone:

Ja, det var helt utrolig godt! Var ikke det første jeg tenkte når hun sa; Bønnegryte liksom :p Men det var bare dritgodt. Så i dag har jeg handlet noe billige bønner jeg må teste ut en gang ^^ Hihi

MatBit

26.feb.2010 kl.16:51

Lone:

Og forresten, vil tro det er godt til sjømat ja! Og det ser utrolig imponerende ut fra krukka også! ;) Nesten litt pynte-aktig! Glemte å ta bilde av den, men du finner sikkert noe på nettet :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten