Prosjekt regne-ut-dagens-matutgifter

  Da har jeg notert meg alt jeg har trykket i meg i dag, og det var litt morsomt! Har aldri regnet fullstendige priser på måltidene så nøye som dette, kun tatt et overslag på de tingene som jeg tenker "koster noe" i forhold til det andre. Men her har du fullt regnestykke - med bilder selvfølgelig;

  Vi begynner forfra med frokosten;

  Havregrøt med (alt for mye) kanel

  Tidligere innlegg om havregrøt kan du finne her. Der har jeg også gjort utregningen for hvor mye det koster for en porsjon havregrøt, som er så lite som 0,61 kroner per porsjon.

  Lunsj;

  Eggerøre med masse godt oppi

  Og før vi ser på det matematiske underlaget - sjekk hva jeg fant inni paprikaen min!  Masse små ufødte paprikaer. Fikk nesten dårlig samvittighet for å ha drept dem :( MEN siden de allerede var dømt til døden så spiste jeg dem. *ondskapsfull* Smakte som sukkererter! Så da vet du det. Noen gang funnet sånne i paprikaen din?? 

  Anywhohowwhy; Jeg regnet:

  Egg: 1,5 per stk, 3 kr for 2 
  Mais; 14.40 for 3 bokser à 4,8 per boks, jeg bruker 1/3, altså  1,6 krone
  Paprika; Delt i ¼ og koster meg 1,5 kr
  Purre klarer jeg ikke regne på siden den er i fryseren. Oljen orker jeg ikke måle opp, så den lar jeg gå for gratis!

  Til sammen blir lunsjen ganske så nøyaktig 6,1 krone, uten purre og olje.

  Middag;

  (min absolutte helge-favoritt) Karbonader med ovnsstekte poteter 

  ...fikk lyst på mer middag jeg nå. Har lagt ut fremgangsmåte på karbonader her, og potetbåtene her.

  Karbonader: 1 pk = 28,50,- for 11 karbonader, 5,18 kroner for 2 stk
  Potet: kilospris på 9 kr, 1,8 kroner for 200 gram
  Isbergsalat: 15 kr for hele, deler i 4 ca like store salatdeler, og punger ut 3,75 kr
  Mais: 1/3 boks à 1,6 kroner
  Paprika: ¼  for 1,5 kr
  Gulrot: 0,7 krone per gulrot (Ca...)

  Til sammen er dette faktisk bare 14,53 kroner!! Det er jammen meg billig! Og det er så ekstremt, sinnsykt, vannvittig, sikleverdig godt!

  Kveldsmat;

  Grønn fruktsalat

  Eple: kilospris på 17,50, per stk ca. 3,15
  Pære: kilospris på 16,50, per stk ca. 2,97
  Ananas: 5,2 per boks fra Landlord

  Altså en skikkelig søthungerdemper - og den fyller ut nesten hele "5 om dagen" mengden - for 11,32 kroner.

  DERMED

  Kan vi se at dagen i dag har kostet meg bare 32,56 kroner! Hadde jeg faktisk levd på den prisen hadde jeg brukt bare 227,92 kroner per uke, men til dags dato går det i hvertfall 400 per uke. Lenge leve kyllingfilet og rikmannskost!

  Dette skal jeg nok prøve igjen en dag jeg vet jeg skal spise litt dyrere mat, og kanskje har timer på skolen (til en forandring...) sånn at jeg har matpakke og mellommåltid. Time will show - stay tuned!

  Synes du det var interressant? Tenker du over prisen på alt du spiser??

  Klem MatBit

   

11 tanker om mat!

Christin

26.feb.2010 kl.23:42

Morsomt at du gidder å gjøre dette. Jeg tenker aldri over hvor mye jeg spiser for.
Derimot, hater jeg å gå å handle... Hater å se hvor mye det blir. Jeg hater penger. :-P
Men igjen, givende å se. Takk for at du gidder :-) Ha ei god helg!

MatBit

26.feb.2010 kl.23:57

Christin:

Hihih, den ser jeg! Jeg synes det er litt moro å handle jeg da, for det er så mye spennende å velge mellom! Kan løpe fra hylle til hylle i timesvis om jeg er i siget. Også får jeg aldri bestemt meg.. Huff :p Men synes det var moro å se på prisen ned til siste detalj. Behaglig å vite at jeg ikke bruker så mye penger på mat! Mer penger til øl! ;) God helg til deg også!

Silje Kristine

26.feb.2010 kl.23:59

Var faktisk ganske interessant ja, er mildt sagt IMPONERT over hvor lite du greier å bruke! =)

Regnet nettopp på selv hva eg har spist for i løpet av dagen, og kom omtrent på tilsammens rundt 200lappen.

Frokostgrøt:10, Kikertboller: 20, 4 speltlomper med cottage cheese, kanel og sukker: 30, swebar*2: 22 kroner, Mentos: 15, sjokolademousse: 30, kyllingvinger med jack daniels saus: 20, 1 pose bringebær: 30 kroner, Tomater: 15 kroner, 4 epler: 15 kroner. Totalt=192. Pluss en del småingredienser eg ikke orket nevne. Og en liter funlight gele med hjemmelaget vaniljesaus! Herlighet MÅ SKJERPE MEG! Ikke rart eg er fattig!

MatBit

27.feb.2010 kl.00:02

Silje Kristine:

Hahah, genialt! :p Det høres egentlig ut som budsjettet jeg hadde da jeg bodde sammen med kjæresten... EKSTREMT høyt, og vi ble rett ut fattige på grunn av maten. Idiotisk egentlig! Bare man klarer å porsjonere riktig så sparer man en hel haug på å unngå kasting av mat. Er sikker på at om jeg hadde spist sånn som jeg gjør nå når jeg bodde med han, så hadde vi hatt råd til 4 thailandturer på 5 stjernes hotell... -_- Men jeg har lært. Mat-budsjett er faktisk nødvendig!

Silje Kristine

27.feb.2010 kl.00:10

TEACH ME! :D hehe. Herlighet, kan jo spare en formue. Skriver du matplaner en uke i forveien å sånn då? Krever vel nøye planlegging? Bestemte meg faktisk NU at eg skal skjerpe meg med en gang.

MatBit

27.feb.2010 kl.00:26

Silje Kristine:

Nei, egentlig ikke! Men jeg handler vel inn litt faste ting som jeg har liggende i riktige porsjoner. Alt basis av kjøtt og kylling og fisk ligger i fryseren sammen med purreløk, og så handler jeg bare inn alt som trengs ellers. Trikset er kanskje ikke å legge plan for hele uka (jeg klarer ikke følge det, har alltid lyst på noe annet enn det jeg har planlagt :p), men å tenker over hva man bruker av varer og mengder. Det er i hvertfall sånn min "struktur" henger sammen! Hvis man virkelig vil spare - så får man det til! Det finnes så mye billig og bra mat, så man må bare lete litt og finne det som passer en selv. Det er også ekstremt mye penger å spare på å lage alt hjemme. Å kjøpe boller, småsnaks, drikke og alt mulig er faktisk villt dyrt om man ser på det. Derfor går det alltid i matpakker, frukt i veska og thermos og kaffepulver om det er en lang dag. Du må bare finne ut hvor du kan spare inn! :) For min del, etter å ha vært samboer, kunne jeg spare inn på ALLE fronter X) Huff...

Husmora :-)

27.feb.2010 kl.22:45

Oj det var ikke mye nei. Gøy at du gjør sånne ting syns jeg:-) Tenker jo ofte hva man bruker på mat, men vanskelig å være så superøkonomisk når man er 3 og alle liker forskjellige ting;) sånn sett er det greit å ha seg selv å tenke på;-) men vi bruker ikke så ekstremt mye penger på mat vi heller.. Er flink til å finne tilbud og billigste produkter hos forskjellige matkjeder.

Syns du er veldig flink jeg:):):)

MatBit

27.feb.2010 kl.23:21

Husmora:

Ja, den ser jeg virkelig. Synes det var grusomt vanskelig å bare være meg og kjæresten også jeg. Vanskelig å bli enige om mat og veldig vanskelig å porsjonere! Bra at du er på jakt etter tilbud! Det sparer man masse penger på. Men faste priser er virkelig ikke noe å klage over det heller synes jeg ;)

Og takk takk forresten :D Synes jeg er ganske så flink selv også <3 ^^ hihi

Eldeen

28.feb.2010 kl.08:27

Jeg er også student, og sitter i tillegg på et huslån sammen med min kjære, så ja, jeg tenker mye over hva maten jeg spiser koster, men jeg regner nok ikke ut så nøyaktig som dette hver dag. :) Gjør det innimellom, for da finner jeg ut hva som er billig og kan brukes mye og hva som er dyrt og må brukes med større forsiktighet. :)

Prøver å kjøpe de billigste alternativene og allikevel spise relativt sunn og grei mat, men jeg er også fan av både kyllingfilet og ørretfilet (evt. laks!) og det er jo selvfølgelig dyrere enn både pølser og sei. =P Tenker som så at det er det verdt, og at jeg heller får spare inn de kronene på andre ting. :)

...Jeg har falt pladask for bloggen din! En av de beste bloggene jeg har sett til nå! :)

MatBit

28.feb.2010 kl.11:44

Eldeen:

Du må ikke tro at jeg er så nøye alltid altså! :p Men jeg tenker over de generelle kostnadene på mat. Det er ikke nødvendig å bruke 200 på et måltid, når det kunne både smakt like godt og se like bra ut for 20 kroner! ^^

Pølser og sei er ikke godt, så synes du gjorde en fin prioritering der :p Heheh!

Awh, tusen takk! :) Er så koslig å høre at ting faller i smak! ^^ Får så mye motivasjon til å jobbe videre og prøve nye ting!! Takk takk takk! :)

Eldeen

28.feb.2010 kl.13:53

Hehe, jeg er helt enig med deg. Lite vits i å bruke masse penger når du kan gjøre det like godt og enkelt for mye mindre! :D

Godt å høre at du får motivasjon, for her kommer jeg garantert til å følge med! Elsker å prøve ut nye oppskrifter, og her var det absolutt inspirasjon å hente! :) Det som gjør det hele helt perfekt, er at du lager god, sunn og enkel mat for en billig penge. Helt avgjørende for en pendlende student som meg som sitter mye på ræva og leser. =P

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten