Kreative karbonader

  Jeg er jo så karbonadefrelst om dagen, at jeg klarer nesten ikke finne på noe annet å lage til middag. Men i går fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en liten "hjemmelagetvri" på karbonadene. Så jeg fant frem kyllingkjøttdeigen, smadret oppi en masse pepper, pommesfriteskrydder, salt og purreløk og en halv ss olje for å feste kjøttdeigen sammen. Formet dem pent i en kald panne, og bra ble det!

  I hjemmelagede karbonader kan man selvfølgelig ha masse digg, som sopp, løk, grønnsaker, baconbiter - you name it! Jeg dristet meg ikke ut på så mye fordi jeg var litt redd for at det skulle gå som sist gang jeg prøvde. Da ble det nemlig delvis kjøttboller som ble svarte utenpå og røde inni... Ikke suksess altså. Men disse ble helt konge! Bare kreativiteten som kan sette en stopper for deg på kjøkkenet.

  Jeg måtte jo også ha poteten min, selvfølgelig, men nå begynner jeg å bli lei potetbåt-formen (ja, så mye potetbåter har jeg faktisk spist i det siste...), så da ble det skivet i stedet! Det var nesten enda bedre, for de ble så sprøe og deilige!

  Og med en stor og saftig salat på siden, så var det ikke annet enn å si god lørdag for min del!

  Kalorier: Ca. 470 kalorier for 150 gram kyllingkjøttdeig, 1 ss rapsolje, 200 gram potet og salat. Herlig!!!

  Pris: Ca. 12 kroner for alt! :) *tommel opp* (:

  Nyt resten av søndagen og gullsmaken på tungespissen før mandagen kommer og slår deg i trynet. Jeg har fri <3 Hahah!

  Klem MatBit

10 tanker om mat!

Eldeen

28.feb.2010 kl.22:26

Mmmm, nam! =D *Thumbs up!*

MatBit

28.feb.2010 kl.22:26

Eldeen:

Hihih ;)

Lone

28.feb.2010 kl.23:00

Det så seriøst UTROLIG godt ut!

Jeg har et maistips:D Bland det I karbonadene! Da blir det nesten som lunsjkaker!

Gjør alltid det til jul med farsekjøttet alle eter. Blader inn nesten mer mais enn farse.

Men, mais i karbonader; heaven:D

MatBit

28.feb.2010 kl.23:02

Lone:

Ja, lunsjkaker er så evig godt! <3 Men som jeg skreiv, turte ikke å prøve fordi jeg gjorde en feil ved å ha i for mye rart i det i sommer, så det endte opp med en ekkel blanding av brent og rått kjøtt og diverse :p Men neste gang skal jeg ha i grønnsaker og sånt ^^ Mais er heaven til alt <333 Men etter at jeg har begynt å tenke over hvor mye kalorier og sånt det er i mais så har jeg kuttet ned til noen ss per dag. Det er seriøst ikke bra for meg å spise så mye som jeg har gjort! X) Huffameg.. Jeg eier ikke begrensninger på enkelte ting.

Lone

28.feb.2010 kl.23:08

Spis babymais. Skrev det på forumet også. det er ikke like ille som vanlig mais. Men greit å begrense seg litt med værstingsyndene. Mais er jo også en karbohydratbombe:O

MatBit

28.feb.2010 kl.23:14

Lone:

Men babymais er så dyrt :( Er jo 9 kroner for en liten boks minst, og jeg klarer ikke begrense meg når det kommer til minimais! Det er virkelig noe av det beste jeg vet om :D (bombe, enda en ting jeg stapper i meg:p) Når jeg lager hjemmelaget pizza så er det 5 lag med minimais på toppen :p *ELSK* Hihih... Vanlig hermetisk mais er det jo 11 kroner for 3 bokser, og om jeg bruker 2 ss til hvert måltid, så sparer jeg mange kroner tror jeg :) Men kjekt å vite at minimais ikke er så ille! Enda en grisegodgrunn til å spise masse de gangene jeg har det<33

whooah

01.mar.2010 kl.02:26

Så kjempegodt ut! Hjemmelagde karbonader er best :) Liker ikke de man kjøper..

MatBit

01.mar.2010 kl.10:49

whooah:

Heheh, så bra ;) Og mye mer spennende med hjemmelaget a gitt!!

Kai

01.mar.2010 kl.12:23

Hva mener du meg "Formet dem pent i en kald panne, og bra ble det!"?

MatBit

01.mar.2010 kl.12:47

Kai:

Nei... Jeg formet deigen i en kald panne, og så ble de bra? :p Det var vel ikke mye mer enn det. Funker dårlig å forme dem på et brett og sånt, for det er ikke spesielt lett å få dem derifra. Så gjør det i en kald panne med olje i så slipper du gjøre det flere ganger ;) og resultatet; Det blir bra!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten