Sunt, magert, fargerikt og dyrt; Kyllingwok

  I starten av mitt ignorante hybelliv spiste jeg utrolig mye wok. Utrolig er et ord jeg bruker alt for mye, så la oss bytte det ut med jævli. Jeg spiste rett ut jævli mye wok, helt til jeg begynte å tenke på penger. En pose med vanlige wokgrønnsaker du plukker ut av en hvilken som helst frysedisk koster alt mellom 30-45 kroner. Og personlig så bruker jeg alene en halv pakke med grønnsaker. Er det wok så er det wok, ikke kjøttblanding eller saus-suppe. Altså blir det minst 15 kroner bare for grønnsakene for min del, og antagelig dere andres også. Det gir altså en middag på over 35 kroner om du skal ha kyllingfilet og saus oppi - og det er jo mer enn det jeg bruker på mat på en hel dag. Så etter at den informasjonen smekket meg i trynet har jeg ikke spist wok siden før jul.

  På store butikker som Ultra eller Coops digre butikker kan du finne 5 kilos sekker og sånt som du kan spare mye på om du er wokelsker, men jeg har dessverre ikke prøvd dem ut fordi jeg deler den minste fryseboksen i verden med en annen person.... Hurra? Nei. Du kan også lage din egen hjemmelagede wok, som jeg personlig gleder meg til å prøve ut en gang. Glemmer alltid å handle inn alt! Det kan vel ikke være noe bedre enn ferske, oppkuttede grønnsaker og egen blanding?

  Men i hvertfall, etter jul var det mange av hybelboerne som flyttet ut, og heldige meg fikk masse frysegrønnsaker. Eller, fikk og fikk, folk kan ikke regne med å få igjen fryst mat når de legger det igjen i fryseren "min" og flytter! (take a chill pill, jeg spurte om de ville ha det, men så god og snill som jeg er så fikk jeg det)

  ...vi prøver igjen. MEN i hvertfall, så fikk jeg da en pose wok som jeg ikke hadde prøvd før. Jeg er nemlig litt for glad i findus sin Classic wok, så det blir liksom "alltid" den når jeg handler. Men denne hadde en mer sprø og fresh smak over seg, siden den inneholdt blant annet purre og paprika.

  Pakken er fra Norrek for den som undrer.

  Kyllingen krydrer jeg som vanlig mens jeg steker. Mmmm som jeg elsker Chicken and Steak krydderet mitt!!

  Også måtte jeg bare ta litt bilder mens det stekte... Wok ser så siklegodt ut!

  Jeg hadde ingen woksaus, men brukte litt av min liksom "investering" i tilbehør. Det er en ekstremt sterk, men satans god paste/marineringsting, men det bryr jeg meg ikke om så lenge det står Tikka. <3 Den er i hvertfall knallgod! Og som jeg har sagt før; Spicy mat er bra for forbrenningen, og en halv ts med dette så skal jeg love deg at det setter fart på systemet.

  Med kominasjonen av litt ekstra rødt i maten og at sola gikk ned, så så det egentlig ikke så digg ut som jeg hadde håpet. Men dere tar meg vel på ordet om jeg sier det var stygg-godt??? ;)

  Regner ikke kaloriene for dere i dag. Kylling og ris er next to nothing! Og siden grønnsakene var gratis, runder vi av til 19 kroner for kylling og en halv pakke naturris. For den prisen skulle jeg spist wok oftere!!!

  Klem MatBit

Hva tenker du?

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten