Før-påskeprosjekt; Tøm hyllene

  Som jeg skrev i forrige innlegg så ville jeg utfordre meg selv til å ikke kjøpe noen ting før fredag - og med det mener jeg i all hovedsak mat. Jeg bestemte meg for det hovedsaklig fordi jeg skal på NM med korpset mitt i helga, som betyr hotellrom, store mengder vin og øl, fellesmiddag på byen og generelt bare kos og moro. Og kos og moro koster penger, sånn er det bare! Så i stedet for at jeg skal handle inn masse mat som må stå ensomt i kjøleskapet over helga, så skal jeg spare matpengene og bruke dem på en deilig treliter med hvitvin (MINST).

  Det finnes antagelig alt for mange som meg der ute, som virkelig elsker å dra kortet. Noen sverger til sko, noen til interiør, andre på nettbutikken til Nelly - eller som meg; I matbutikken. Ååå jeg elsker å handle mat. Jeg kan gå i en time i butikken for å finne noen få middager, for det finnes jo så mye godt! Takk sjebnen for velsignelsen av å være student uten jobb, slik at jeg endelig måtte begynne å tenke på penger. Man kan få til så ekstremt mye god mat på bare kronestykkene - noe dere har vært med på å se. Man trenger ikke 29 krydder, 4,6 forskjellige løktyper og 2 buljonger løst i rafinert olje og kryssblandet med sitronskall plukket fra ryggen på en elefant på sør-polen for å få til god mat!

  Så, for å komme til prosjektet - jeg tok en tur inn i skapene mine... 

  Bombe at jeg hadde igjen karbonader i fryseren? Ikke akkurat. Men det var igjen mye mer enn jeg trodde. En kyllingkjøttdeig, 3 poser karbonader og 4 kjøttpølser. Det er faktisk MANGE middager! Hadde også igjen en halv pose pytt i panne, en halv pose amerikansk blanding, og en halv pose lapskausblanding.

  I kjøleskapet så det vel egentlig litt mer stusslig ut.

  En pakke skivet hvitost, 2,5 løk, litt prim og litt leverpostei (WÆÆÆ lite pålegg!), en pakke gulrøtter, ketchup og tikkajævelen. Når jeg ser sånn inn i kjøleskapet så får jeg så innmari lyst til å løpe (okei, gå) på butikken og kjøpe masse salat, tomat, paprika, egg, melk, mer pålegg and you name it. Jeg kan skrive en dobbel A4 side med ting jeg vil sette i hyllene akkurat nå. Men, det skal jeg ikke. Nå skal jeg for en gangs skyld la være å bruke penger på så satans masse mat, for i tørrskapet...

  ...så har jeg liggende nok mat til en familie på 5 i en hel uke (hvis de er villige til å spise mye havregrøt, vel og merke). Selv om det ikke er like fristende med tørrmat og krydder som med en nydusjet salat, så skal jeg jammen meg bite tenna sammen og tømme kjøkkenet for mat før påske!

  Jeg har så mye mat!!! Mye av det har jeg rett og slett glemt at jeg hadde kjøpt. Bak krydderet fant jeg blant annet to digre poteter, som til tross for mange stygge utvekster fremdeles kan stekes og krydres og gjøre nytta si. Jeg hadde også 3 pakker med mais - REDDET - ananas, masse bib's, pasta, bønner, syltetøy, knekkebrød og ikke minst havregrøt. Det finnes mange muligheter i disse hyllene! Nå skal jeg jammen meg utnytte dem.

  Så det blir mitt prosjekt frem til torsdag 25. mars; Tøm hyllene!

  Kanskje dine hyller har behov for en ryddings før de skal fylles med påskegodt?

  Klem MatBit

5 tanker om mat!

Christin

17.mar.2010 kl.12:51

Jeg har akkurat samme prosjektet gående :-P

MatBit

17.mar.2010 kl.12:56

Christin:

Heheh, så bra! ^^ Lettere hyller og tungere lommebok!!

Christin

17.mar.2010 kl.13:23

Ja, det trengs! Gjør det mest for at jeg skal hjemover i påsken :-) Men vi har så mye! :-o Vi kunne sikkert matet en hel armé! :-o

Eldeen

17.mar.2010 kl.15:21

Jeg driver med noe av det samme, bare at her er hovedprosjektet : Tøm fryseren! Den kunne nemlig trenge en avriming snart. Så jeg tillater meg å fylle på med grønnsaker og slike ting, men planen er å ikke kjøpe mer kjøtt/fisk og andre ting man stapper i fryseren før vi har fått avrima. Prøver også å kombinere det som ligger i fryseren med det vi har liggende/stående i skuffer og skap, så da får vi kanskje rydda opp litt i skapene før det er på tide med en vanvittig handlerunde igjen. Hehehe. ;)

MatBit

17.mar.2010 kl.15:53

Eldeen:

Heheh, så bra! :D Godt å høre at det er flere med samme mål i siktet! Å få avrima er jo faktisk noe dritt med full fryser. Med mindre det er veldig kaldt, for da kan du bare slenge alle varene ut i snøen og avrime i en fei! ^^ Det hørte jeg de tipset om i vinter på radioen, når det var -30 i hele landet omtrent. Lykke til med avriming! ^^

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten