Kjøttpølse og pommesstrippes

  Prosjektmiddag 2: Ja, det her ble ikke akkurat noen kjempe - hverken god eller pen - middag. Men det måtte gjøres! Hadde jeg ikke brent grønnsakene, og latt være å forske på sausen, så hadde det kanskje vært ganske godt!

  Så, på dagens meny stod kjøttpølser og en potet som var i ferd med å gå ut på dato. Av grønnsaker brukte jeg en gulrot, en halv løk og resten av maisboksen.

  Det her skal altså gjøres om til en god middag. Det er faktisk nesten krevende, for det ser så sinnsykt kjedelig ut i utgangspunktet. Og nå skal det legges til at dette ikke er som noe kokkeprogram hvor kokken får som oppgave å gjøre et lekkert måltid ut av ett egg - men får lov å forsyne seg av en egen verden av godsaker for å gjøre maten god. Nei, her er det bare det som ligger foran meg og den minste krydderhylla ever som gjelder.

  Men jeg visste i hvertfall at jeg ville ha stekt potet. Så tenker jeg... hmmm... potetbåter, potetskiver, eller noe nytt? Vi går for noe nytt! Så i dag ble det pommesstrippes, altså nesten pommesfrites.

  De fikk et raskt oppkok før de ble lagt i en ildfast form og krydret.

  Potetene stekes i ovnen på 250 grader i 15 minutter.

  Alt det andre ble kuttet opp og kastet i panna. Lot løken ligge i noen minutter alene å frese, slik at den ikke ble fullt så sterk.

  Mens jeg ventet måtte jeg bare prøve ut noe jeg har tenkt på, om det går ann å lage hvit saus uten melk. Jeg brukte en juksepose fra Toro med hvit saus, for jeg tenkte det var lettere enn å lage det fra bunnen selv når jeg bare skulle bruke vann. Og joda - det funker det! Det smaker i hvertfall hvit saus, men det ser faktisk ut som sperm. Beklager uttrykket, men det er helt sant. Så med en gang jeg fikk for meg den tanken, så synes jeg det egentlig ikke ble noe godt. Så jeg slengte oppi en skive ost, og tenkte det kanskje kunne redde saken.

  Og joda, den gjorde mye den ostebiten! Ostesaus er jo knallgodt, men det så fortsatt ut som sperm, og det ble i bunn og grunn ikke noen stor suksess. Så da veit vi det!

  Noe som faktisk funker er å lage jevning med olje og mel i stedet for smør! Bare ha i en liten tanke salt, så smaker det helt det samme! Hurra for oss som ikke gidder å ha hardt smør i hus!!!

  Men i hvertfall, siden jeg var så opptatt med den sausen min, så ble jo alt brent og poteten kald. Jaja!

  Mmmmm knasende pommesstrippes! De ble jeg veldig fornøyd med i hvertfall!! Snaskens

  ..og så måtte jeg jo prøve med litt saus på maten da. Lukk øynene og spis i vei! Det var jo godt, men neste gang tar jeg heller en overdose ketchup!

  Pris; 6 kroner! Det er jo en ganske SYKT lav pris for en så stor middag!!! Tenkte ikke over det mens jeg spiste. Huhm, nå ble plutselig maten litt bedre.

  Kalorier; Omtrent akkurat 500 - uten den rare sausen.

  I morgen blir det en ganske så normal dag, men på kvelden kommer korpset opp hit - og da er det NM! Skal møte dem på stasjonen og være med og sove på hotell og alt. Fant ut at det var veldig lurt av meg å ikke handle inn mat frem til påske, for etter helga så har jeg igjen omtrent akkurat 200 kroner helt til den 15. april. Det koster penger å ha det moro! Tror jeg må søke ly i min mors lommebok. Godt hun har både hjerterom og kapital til eldste datter også! Men det kommer i hvertfall bloggings i hele morgen, men tror jeg må gi dere full matrapport på søndag i stedet for fredag og lørdag. Kommer til å være svært opptatt med å... konsumere... væske.

  Klem MatBit

9 tanker om mat!

Christin

17.mar.2010 kl.19:00

Restemiddagen vår ble hjemmelaget potetmos (som er 1000 ganger bedre og kjempeenkelt å lage), stekte pølser, bacon og løs. Nam :-)

Husmora :-)

17.mar.2010 kl.19:21

hahahaha jeg måtte le her;-) det så jo faktisk ut som det ja...!

MatBit

17.mar.2010 kl.19:23

Christin:

Åååh, ja hjemmelaget potetmos - DET er godt det!!! Mamma pleier å være flink og lage sånt til meg når jeg kommer hjem ;) Heheh, jentenes favoritt! Det og makaronistuing... *sikle*

MatBit

17.mar.2010 kl.19:24

Husmora ::

Hahah, ja :p Hahahha, det gjør det..! Men det smakte hvit saus altså, så det var ikke så ille. Men har man først satt hodet på noe så er det vanskelig å få rettet på det X)

Vidunder

17.mar.2010 kl.21:36

Flink du er!! :) kommer til å fortsette å lese bloggen din. Veldig inspirerende!

MatBit

17.mar.2010 kl.21:52

Vidunder:

Så koslig å høre!! :) Bra du finner inspirasjon i bloggen. Det er jo hele poenget!

Odelsjinta

17.mar.2010 kl.23:50

konsumere....væske? Odelsjinta "skjønte ikke helt" og trenger bedre forklaring!! LIVE TORSDAG TIL SØNDAG :D haha... Gleder meg til å se deg i morra :D <3

Astrid

18.mar.2010 kl.15:18

De pommes stripsene så gode ut, det er jo godt alene som snacks også, det... :-)

MatBit

18.mar.2010 kl.16:12

Astrid:

Javisst! Skikkelig snaskens! ^^ Og en god variasjon til den dumme poteten som bare blir liggende rett ut på tallerkenen.

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten