Grønnsaker med dipp - til middag!

  I går var ingen av oss spesielt sultne, men vi hadde lyst på noe godt til middag, og jeg hadde ekstremt sug for grønnsaker med dipp. Så tasset jeg på butikken og fikk ene og alene fullstendig veto på hva vi skulle ha til middag... Det er ikke lett. Jeg tror jeg brukte 15 minutter på å tenke på alle middagene jeg ikke ville ha. Jeg var besatt på at grønnsaker med dipp skulle jeg ha senere, og at vi derfor måtte ha en lett middag som suppe...

  Men på hele butikkturen gikk jeg og sang; "Det er tid for FREDAGSKOOOOOOOOOOOOOOOOOS, ingen kims masse kos!" Og fant til slutt ut at en torosuppe er jammen ikke mye til fredagskos. Andre kriterier jeg fikk med meg i butikken var; Det skulle gå fort og være lite oppvask. Så hva gjør man da...

  JO, vi lager en fingerlickin'middag med en god kjøttrasjon som er lett å spise med fingrene, stekte poteter og ellers alt man trenger til grønnsaker og dipp. Altså; BÅDE kosemiddag, og snacks til hele kvelden! Sjenialt!

  Her er det altså satt frem gulrøtter, kålrot, rød og gul paprika, minimais, kyllingkjøttboller fra Den Stolte Hane, hjemmelagede pommesstickes og lettrømme med dipmix. Det var en skikkelig koselig middag som vi koste oss leeeenge med, og åt til vi omtrent revnet i sømmene. Maten kan jo stå fremme hele kvelden, så vi snakker fullendt Fredagskos. Her er det jo så mye godt man kan legge til, så dette skal vi nok lage flere ganger. Om man vil plukke og dippe eller fylle på tallerkenen og være fisefin - det velger man selv.

  Og jammen smakte det ikke godt med restene til frokost også!!!

  Pris; Det eneste jeg ikke handlet på butikken var den røde paprikaen, så prisen for alt ble 107,39 - og dette er middag, kveldsmat, snacks, frokost og lunsj! Så jeg synes det faktisk ble ganske så billig. Her må det legges til at de ferdiglagede kyllingkjøttbollene kostet 50 kroner, så det er absolutt ikke ille med litt over 50 kroner per pers for mye mat! Slike kjøttboller kan selvfølgelig lages selv, men å grise med kjøttdeig inngikk ikke i gårsdagens middagskriterie. Jeg ville i tillegg ikke kaste mat, så derfor er det ikke vits i å legge igjen en halv kålrot eller noen minimais i kjøleskapet. Tror nok ikke det ville vært det første kjæresten kastet i seg!

  Kalorier; Her regner jeg mye som gratis. Grønnsaker skal man kunne bare spise og spise av uten å telle mikrokalorier for hver bit. Det eneste man kanskje kan begrense seg på er dippen, som inneholder 205 kalorier per 100 gram - og det er 300 gram i hele boksen, som også holder til alle måltidene -, og kyllingkjøttbollene, selv om de er veldig magre. Finner ikke kaloriinnhold i dem nå, men skal rote i søpla på felleskjøkkenet så snart naboen er ferdig med å kokke seg lunsj ;)

  Klem MatBit

3 tanker om mat!

Husmora :-)

27.mar.2010 kl.21:10

å det er så digg med sånn mat!! hm kanskje vi skal ha snacks i morgen vi også=)

¤ Kropp og sinn ¤

29.mar.2010 kl.12:01

Det så utrooooolig godt ut!! Nam :D

Eldeen

29.mar.2010 kl.14:41

Aaah, NAM! =D

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten