Månedens innhandling

  Etter det brutale prosjektet før påske, hvor jeg tømte kjøleskap og fryser for mat, var det nå på tide å handle inn rikelig med fyll til tomme hyller. Etter to uker uten å ha dratt kortet var det plutselig så mye ekstra penger på kontoen, og da så jeg sjansen til å gå crazy bananas i butikkhyllene. Det er så MORO!!!

  Siden du leser denne bloggen og er matinterressert, så regner jeg med at også du liker å ha noen valgmuligheter i tørrskap og fryser. Det er ikke noe som er værre - eller dyrere - enn å handle inn middag hver bidige dag, så det å hamstre i store mengder og ha mat liggende er et sjakktrekk.

  I dag var jeg litt dum og skrev ikke en gang handleliste før jeg dro. Og dere vet vel hva som skjer da... Full lommebok, tom mage og ingen handleliste. Jo det måtte jo bli satans mengder med mat det!!! Det er faktisk første gangen siden jeg og kjæresten bodde sammen at jeg har handlet for 600 kroner i matbutikk. Så la oss se hva som havnet i kurven;

  (Oh, btw - jeg finner ikke igjen kameraladeren........................ DEN ER BORTE!!!!!!!! Hvor skal jeg lete??? Enn så lenge blir det bare mobilbilder)

  Grønnsaker; Salat, paprika, 3 tomater, purreløk, 4 poteter, 3 maisbokser, champinjong, bønner i tomatsaus, amerikansk blanding
  Frukt; 5 epler
  Pålegg; Synnøve lettere hvitost, Gilde leverpostei, 1/3 kalkunfalukorv
  Brød; Husman knekkebrød - of course
  Kjøttrasjon til middager; Nordfjord magre karbonader, Ostesnitsler (25 for 4 stk!), kyllingfileter fra Solvinge, 2 pakker 600 gram kyllingkjøttdeig (32 kr per pakke), Lerøy torsk i blokk, en boks billige fiskekaker, 2/3 falukorv
  Annet; Skummet melk, Fun Ice Tea Peach, Toro BiB Naturris, 2 poser potetmos (siden jeg fant ut at det funker alldeles utmerket å lage dem med olje - og de er enkle å dele opp), fryseposer - VELDIG nødvendig, 4 pakning med Kvikklunsj fordi de koster 13.90,- på Rema!! God damn det er noe man ikke lar gå fra seg. Dessuten er det favoritt"godteriet" til kjæresten <3

  Med dette fikk jeg faktisk nesten 35 middager!!! TRETTIFEM! Jeg må selvfølgelig handle inn grønnsaker og poteter til dem, men herreminhatt. I fryseren har jeg i tillegg 3 kjøttpølsemiddager, så 35 er nok ganske presist. Jeg er stolt.

  Disse er jeg veldig spent på å teste. Boksen koster 7.80,- på Rema - hvor billig?! Noen som vet om det går fint å fryse ned fiskeboller i hvit saus? Ellers blir det flere dager i strekk med middag. Godt er det uansett :D

  Jeg har et godt prosjekt på gang, for jeg skal nemlig lære meg å like champinjong! Jeg vet fra før av at jeg liker hele champinjong bedre enn oppdelte, så da skal jeg prøve det. En dag.

  Nytt påfyll i purreløkboksen måtte til!

  Sånn foregår kjøttdeigfordelingen på kjøkkenet mitt. 600 gram, dele i 4 og få porsjoner på ca. 150 gram.

  Så her har du kjøttrasjonposen! Den er så full at det er en GLEDE å se! Mmmm så mye godt det skal lages!!

  Well, nå har dere fått nok bilder for i dag. Nå skal jeg ta meg en kvikklunsj på sengekanten og kikke på litt Cougar Town før jeg sovner i min egen seng med rent sengetøy på. ELSK

  Nattaklem MatBit

18 tanker om mat!

Astrid

06.apr.2010 kl.21:57

Mye mat ja, siden du deler opp kjøttdeigen i såpass små porsjoner. Jeg ville kanskje brukt 300 g til en middag, men det er jo smak og behag :-) Hermetisk sopp er godt, men kan på LANGT NÆR måle seg med fersk som du freser i panna selv. Ha det bak øret når du tester sopp, er du snill... En annen ting - fryser du purren, eller oppbevares den i ringer i kjøleskapet? Jeg ble litt nysgjerrig siden jeg ser du har den ferdig oppskåret.

¤ Kropp og sinn ¤

06.apr.2010 kl.22:13

".. satans mengder". Haha, jeg lo litt av den! :)

Ser ut som du har kjøpt kjempemye god mat. Gleder meg til å seg kokkelere! Er alltid så gøy med mattips, særlig når det er fra en "medslanker" :)

Eldeen

07.apr.2010 kl.00:25

Weyh! =D Gleder meg til jeg er ferdig med prosjektet også (som antakelig tar enda en evighet..), sånn at jeg kan gå kanakkas i butikkhyllene! Hehe. ;) Typisk nok fikk jeg reklamer i posten i dag, som kunne fortelle at det var 40 % avslag på Findus fiskeprodukter på Spar nå, og stort 10-kronersmarked hos Obs. Pokker at det skal være slikt nå som jeg ikke hamstrer!

Sier meg enig med Astrid her forresten: Ha i bakhuet at fersk sopp er myyyye bedre enn hermetisk sopp. Faktisk så mye bedre at jeg er veldig glad i fersk sopp, men får frysninger av hermetisk. Hehehe. ^^

Silje Kristine

07.apr.2010 kl.08:04

Bra handlings! Og lur oppdeling av kyllingkjøttdeig. Nå ble jeg veldig inspirert. Bruker å gjøre det samme med bønner som jeg koker opp i store mengder, men i alle dager - hvorfor har jeg ikke gjort det med kjøttdeig før?! Men nå ska jeg gjøre det =) DU får det til å se så enkelt ut hehe..

Hehe lykke til med å like champingjong forresten, jeg har aldri prøvd hermetiske før, men det er veldig godt å steke sopp med kjøtt og løk har jeg funnet ut. Da MÅ du like det!

Jeg har forresten samme lær-å-lik-prosjekt med tunfisk. Hater jo egentlig fisk, men har kjøpt meg to tunfisk på boks nå som jeg skal prøve tyne i meg. Spent :P

tjukkebollefeita

07.apr.2010 kl.08:35

Så flink du er!! Blir skikkelig inspirert jo. Og for å svare på spørsmålet ditt, det går helt fint å fryse ned fiskeboller i hvit saus, har gjort det mange ganger på jobben!! :D

MatBit

07.apr.2010 kl.13:55

Astrid:

Heheh, joda, det er smak og behag. Jeg synes 300 gram høres voldsomt mye ut!! Synes 150 gram kjøttdeig kan bli mye til tider! Men 150 gram kylling derimot er egentlig ganske lite. Men det er så dyrt at jeg har ikke annet valg :p

Tror veldig på at fersk sopp er bedre, men jeg må begynne ett sted, så jeg får begynne litt hermetisk! ;) Har prøvd mye ferskt også, men aldri funnet noe jeg har likt. Liker ikke konsistensen! Men ned skal det. Det ser så himla godt ut, så det må bare gå! ...det samme gjelder i grunnen for rødvin!

Purren fryser jeg, men det er vel nesten bedre å ha den i kjøleskapet om du bruker mye av det. Jeg bruker så lite, at om jeg skal ha den liggende uten å fryse så vil den mugne før jeg er halvveis :p Men det er definitivt bedre ferskt. Etter en frysetur blir den jo slapp og rar, men smaken er der - og er veldig kjekk til suppe, gryte og steking!

MatBit

07.apr.2010 kl.13:56

¤ Kropp og sinn ¤:

;) Heheh, ja her blir det masse snadder tenker jeg! Bra det faller i smak :D

MatBit

07.apr.2010 kl.14:00

Eldeen:

Heheh, det er bare å glede seg!!! Veldig godt for sjela, litt mindre godt for lommeboka ;) Hahah, typisk å få tilbud i postkassa nå ja!

Jaa, jeg kan nok se for meg at det smaker mye bedre ferskt. Skal prøve meg frem litt, men jeg liker ikke sopp i noen former enda, så jeg må bare begynne et sted :p Er konsistensen jeg sliter med, både i hermetisk og fersk form! Men jeg gir ikke opp! :)

MatBit

07.apr.2010 kl.14:04

Silje Kristine:

Heheh, ja, det er faktisk veldig genialt :) Funker med alle typer kjøtt. Deler opp både pølser og karbonader og alt i porsjonsposer. Er jo så lett å bare dra opp en middagsporsjon når man trenger det! Godt det lille tipset kommer godt med ;)

Har fått høre det flere ganger at stekt sopp er tingen, så det er nok det jeg må gå for! :) Må bare prøve seg frem og smake det i alt mulig så blir det vel bra. Pappa er så flink til å plukke sopp og lage ferskt, så jeg tror jeg må være hos han en soppsessong og smake litt snadder!

...æææsj, tunfisk... :p Det ser faktisk ikke godt ut en gang! Hahah, men lykke til! ;)

MatBit

07.apr.2010 kl.14:06

tjukkebollefeita:

Heheh, jo takk du ;) Åååh, takk for svaret!! Da skal jeg jammen meg gjøre det :D Fiskeboller er jo så eeevig godt!!! ^^

Husmora :-)

07.apr.2010 kl.20:40

deilig syn!!! Jeg er også blitt helt hektet på storinnhandling og rasjonering i fryser! Skriver i tillegg middagsplan for mange uker fremover, og skriver på posene med sprittusj hva de skal brukes til osv.. hehe. Veldig smart assa! Du er flink=)

MatBit

08.apr.2010 kl.00:04

Husmora :

Åh herre, da er du jammen meg flink!!! Så flink kommer jeg nok aldri til å bli, altså. Lysten på den og den maten varierer med hormonene, så vi kan si at det skifter ganske raskt, så en plan ville jeg trolig tråkket over før jeg var kvartveis! X] Men takk takk, jeg er jo litt flink ;) Begynne i det små!

Astrid

08.apr.2010 kl.05:40

300 gram kjøttdeig til en middag for to - jeg har fått det inntrykket at dere er to? - Det er ikke mye :-) Og jeg lover deg en ting: Jeg har alltid kjøpt hermetisk sopp, men jeg kom over en "haug" med fersk før påske. Stekte og frøs ned, og nå er hermetisk helt bak mål. Jeg lover deg, skal du først ha sjampinjong, gå for fersk! Fres den, bland med persille, pepper, smør og hvitløk (eller finhakket purre) - bland i h v a som helst - jeg har benyttet meg (av sikkert før nevnt) pasta. All pasta duger, men det aller, aller beste er tortellini fra Barilla. Mmmm. Med parmesan over. Go for it! :-)

MatBit

08.apr.2010 kl.09:12

Astrid:

Åååå var det til to du mente?! Da synes jeg faktisk 300 gram høres lite ut, for mannfolket mitt er mer kjøttsulten enn det jeg er :p Men jeg pakker i 150 grams porsjoner fordi jeg bor på hybel mutters aleine, og da er jo 150 gram perfekt! ;)

Mmmm det hørtes godt ut... Jajaja, skal se hva det blir til neste gang jeg handler :D

Astrid

08.apr.2010 kl.09:39

Ja, de mannfolka, de mannfolka :-P Jeg lager som regel ei diger gryte med kjøttsaus når jeg først lager, og da med en halv kg kjøtt. Jeg ender opp med å fryse halvparten - og da har jeg en solid porsjon med lasagne en gang, eller et par pizzaer en annen gang. Kommer an på hva som lages først. Det kan drøyes med så mye, reven gulrot, for eksempel - og purre. Digger løk i alle fasonger og varianter - det er en undervurdert grønnsak blant folk flest. Hva med løksuppe til middag? Det er godt, det! Helst før St. Hans, da :-D

MatBit

08.apr.2010 kl.14:00

Astrid:

Heheheh.. Ja, det var jo lurt da! Sånne ting skal jeg begynne å tenke på når vi flytter sammen igjen etter sommerferien.

Moro at du nevnte løk, for kjæresten er utrolig glad i det! Så han har alltid masse forskjellig liggende. Skulle egentlig kjøpe meg litt varianter med løk i dag jeg også, men kontoen var tom... og det fant jeg ut i kassa :( Snufs! Men fikk litt andre ting da ;) Uansett, løksuppe er godt ja!!! Men jeg blir både dårlig i magen og i ånden av det, så jeg kan egentlig ikke lage så mye sånt :p Billig, men ikke bra for meg. Lager heller gulrotsuppe på samme måte, kjempesnadder! ;) Kjæresten laget fransk løksuppe til meg en gang, og det var sykt godt!!! Men igjen, stålånde og rar mage = uromantisk.

Astrid

10.apr.2010 kl.20:50

Jeg var kjapp i avtrekker' n - glemte litt ros, je ama. Du er flink! Jeg er spent på de fiskebollene. Syklet en tur til Rema i dag, tenkte på deg - men jeg kjøpte ikke fiskeboller. Derimot er jeg flink til å huske på kotelettene til Nordfjord, de smaker bedre enn FP hos Kiwi - som jeg har nevnt før. Hvis man duller og steller litt på lav varme i en form med godt krydder - ja, da kan nakkekoteletter smake bedre enn den dølleste biff som bare er seig!

MatBit

10.apr.2010 kl.21:02

Astrid:

Hahah, det er bra! Ja, mamma kjøpte de kotelettene når vi var på hytta i vinterferien, og de var kjempegode!!! Spiste vel 3 stykker etter det jeg husker. Snaskens! Hadde ikke plass i fryseren denne gangen, derfor ble det så jeg ikke kjøpte, men stod lenge med dem i hånda og vurderte sterkt ;)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten