Tikiburgers og makaronistuing!

  Selv om dette kanskje høres ut som et merkelig påfunn, så... vel, jo det er et merkelig - men smakfult - påfunn. For hva gjør man når man har lyst på noe sterkt, en karbohydratdel som IKKE er potet og salat på siden? Jo, man disker sammen alt man har lyst på og gir det et fancy navn!

  Jeg har tidligere laget hjemmelagede burgere av kyllingkjøttdeig (her!), så i dag ble det altså burgere av dette slaget. Siden jeg ville ha dem litt spicy tilsatte jeg tikipaste og litt løk til kjøttdeigen, sammen med en spiseskje mais og litt olje for at det skal henge bedre sammen. Så er det bare å røre godt og ha i det krydderet man føler for. Mer eller mindre spicy, du bestemmer selv!

  Slik ser altså guffa ut i bollen. Pass på å røre godt til det blir en slags motbydelig grøt, eller farse om du vil.

  Del kjøttdeigen opp i ønsket antall karbonader og stek dem godt i panna. Jeg hadde 150 gram kjøttdeig, som ble 2 store fine karbonader.

  Jeg gikk til innkjøp av mer pasta i dag etter en tur hos tannlegen (må alltid trøste handle etter å ha vært der!), så derfor hadde jeg så utrooolig lyst på de store makaroniene fra LandLord. Og makaronistuing er jo så ekstremt godt! Det eneste du gjør er å smelte smør eller olje (det fungerer aldeles utmerket!), røre inn passe mengder med mel til smør/olje klumper seg med melet, og så er det bare å ha i nok melk til den tykkelsen du ønsker. ...enkelt sagt; Lag hvit saus, bare la den bli litt tykkere! Krydre med litt pepper og salt - og gjerne litt muskatt - og ha i kokt pasta. JUM!!!

  Til middagen doserte jeg godt med salat, som stod høyt på ønskelisten i dag. En merkelig middag, men jammen var det dritgodt dette også!

  ..og det er ikke så mye makaronistuing som bildet sier!! X]

  Pris: 8 kroner for kjøttdeigen, pastaen er strengt talt gratis, ca. 4 kroner for salaten, og kanskje 2 kroner for den hvite sausen. Altså 14 kroner for denne deilige middagen!

  Kalorier: Vel, ingen middag blir kalorifattig med makaronistuing! Både olje, mel og pasta setter sine spor. Men med en salat på siden og magre, hjemmelagede karbonader, så ender vi opp på 540 kalorier for denne middagen.

  Klem MatBit

Hva tenker du?

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten