Flere innkjøp... Huff

  Det er en skummel ting å være i besittelse av penger... Veldig skummel. Som jeg nevnte i går, så måtte jeg jo trøstehandle etter tannlegen. Det er liksom bare noe jeg  gjøre, selv om timen var over på et kvarter og utskiftet av en plombe gikk så smertefritt som det kunne ha gått. Så da ble det til at dette havnet i skapene mine;

  Etter tannlegetimen måtte jeg selvfølgelig investere i ny tannkrem og ny tanntråd, for da føler man seg liksom klar for ny frisk! Så får vi se hvor lenge det holder denne gangen.

  Og i dag skulle jeg ut for å finne blekk til skriveren, så jeg tok like godt turen til solsiden. Etter en tur på Chlas Ohlson gikk jeg straka vegen ned til Ultra, for de har så mye digg! Så da tenkte jeg at jeg skulle finne meg noen fine sopp, og gjøre som dere søte lesere insisterer på - å spise ferskt. Men Ultra har mye annet godt også... Så jeg viste at jeg ikke kunne ha med kurv inn, for da ville jeg bli blakk. Det endte jo med at jeg bar meg i hjel uten kurv, og når jeg kom til kassa så var bankkontoen... TOM... Ooooooh jeg hater å ikke ha penger i en matbutikk...

  Så jeg la tilbake litt krydder og sauser, og endte opp med 4 ferske sopp (vanlig champinjong og aroma champinjong - begynner safe) en pose gulrøtter og en boks med spennende bønneblanding.

  Så nå skal det leses på nettet om hva jeg kan bruke denne soppen min til. Finner nok noe knall godt!

  Hvor lenge holder fersk sopp seg i skapet? Her er det hjelp bloggeren tid!

  Klem MatBit

7 tanker om mat!

Astrid

09.apr.2010 kl.14:42

Sopp oppbevares i romtemperatur, holder seg ikke spesielt bra. Jeg deler og steker hele soppen med stilk og alt, og fryser ned. Det er kjempegodt - press i litt hvitløk, hakk litt persille - en smørklatt, salt og godt med pepper. Pasta, og dermed basta - til!

MatBit

09.apr.2010 kl.14:51

Astrid:

Ja, jeg leste litt om det, og det stod at fersk sopp kan holde seg i 3 dager, men mange har hatt det liggende lenger uten at det har gjort noe. Skal prøve å få brukt det opp ganske fort :) Så lurt å fryse dem ned! Holder smaken seg like bra da?

Spennende å lære om noe nytt altså! :) Så godt at dere tipser!!

Astrid

09.apr.2010 kl.16:32

Smaken holder seg like bra. Jeg synes det - men det er nå m i n mening. Jeg børster soppen, skyller av evt. rusk, og steker 6-8 stk om gangen. Avkjøl, putt i pose som du flatpakker. Kan tines i kaldt vann i posen, det går fort - eller en liten runde i mikrobølgeovnen.

MatBit

09.apr.2010 kl.17:36

Astrid:

Så kjekt! Vi får se om det blir prøvd ut etter hvert. Sopp var nå egentlig ganske dyrt også synes jeg, med tanke på hvor utrolig lite det ble igjen når man fikk stekt den! X) Men litt skal man vel unne seg! Takk for tips! :D

Astrid

09.apr.2010 kl.18:52

Ja, det er forholdsvis dyrt, men så vidt jeg vet trenger man ikke mat i himmelen :-) Det er nå slik at enkelte ting smaker best ferskt. Sopp er en av dem, og til enkelte ting smaker det bedre enn både kjøtt og fisk. Tenker du slik, ja da blir sopp rimelig mat i forhold.

17.apr.2010 kl.01:06

hvorfor kjøper du ikke first price mat når du handler? det er bra for dem som bor på hybell eller rettere sakt for dem som har dårlig råd, jeg gjør det! og syns det er greit! og på kiwi om fredager har dem helge tilbud på noen kjøtt eller fiskeprodukter og det under 20kr!

MatBit

17.apr.2010 kl.11:10

Anonym:

Fordi Rema er billigere enn Kiwi, og Rema fører sine egne lavprismerker som faktisk kan utkonkurrere first price. Dessuten har Rema mange flere ålreite tilbud enn Kiwi. Joda, fredagstilbudet er bra det, men de kan fortsatt ikke utkonkurrere Rema i pris. Jeg synes også at Rema har mye bedre utvalg av andre varer, og er bare generelt billigere. De har tross alt vært norges billigste butikk i over 30 år ;) Kom ikke her å diss Rema for å si det sånn!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten