Min første hybelmiddag med frivillig sopptilsetning

  ...men hvor ble det av soppen? Jaja, tanken var jo god selv om soppen krympet inn til ingen verdens ting. Men man skal vel begynne i det små?

  Jeg kjøpte som sagt inn aroma champinjong, for det stod at de var bedre enn de vanlige, og at de skulle ha en fyldigere smak. Kryddered drepte vel strengt talt smaken, men jeg fikk i hvertfall i meg en hel sopp - helt alene!

  Skal man fjerne "stilken" fra soppen? Jeg har så ekstremt lite peiling at det er helt flaut. Jeg vet riktignok hvordan man tar gaffelen i soppen og spiser den, men stort mer kan jeg ikke! Jeg fjernet i hvertfall "stilken" og vasket den skikkelig og håpet på det beste.

  Middagen bestod av en slags pannemix, siden jeg skulle være så flink å ha stekt sopp. Kreativiteten stoppet ved kjøttdeig, så da ble det sånn. Av grønnsaker hadde jeg litt av hvert som jeg stekte. Neste gang skal det nok wokes i stedet!

  See så fint jeg skjærte soppen min. *flink*  Tok stekingen litt trinn for trinn siden grønnsakene skulle stekes ulikt. Igjen; dette burde vært woket, men godt ble det da lell! Forestiller meg kanskje kyllingwok med samme grønnsaksblanding? Snadder!

  Med litt salatblader med en liten ss rømme på, så ble da dette kjempe godt uansett!!! Bare at jeg ønsket meg litt mer crispy grønnsaksblanding! Hjemmelaget stekte potetgodsaker finner du her.

  Pris; 8 for kjøttdeigen, 4 for salat og grønnsaker og 0,5 for poteten - altså ca. 12.50 kroner.

  Kalorier; Omtrent akkurat 500 kalorier, og det er medregnet en del olje og rømmen på salaten.

  Neste gang skal jeg ha mer sopp!

  Klem MatBit

4 tanker om mat!

Silje Andreassen

08.apr.2010 kl.20:08

hehe, så bra at du spiste soppen da! =) men man skal faktisk ikke vaske soppen. Soppen er jo nesten som en svamp, så den vil suge til seg all vann den får plass til og vanne ut den gode soppsmaken =) Alt av bakterier forsvinner uansett når du steker den. Og stilken er fullt etende, pleier å spise den selv =)

MatBit

08.apr.2010 kl.20:10

Silje Andreassen:

Ah, supert!! Da vet jeg det til neste gang! Takk! :D Skal bli skikkelig sopp-proff etterhvert, i promise!

Silje Andreassen

08.apr.2010 kl.20:16

Ingen årsak! ^^ Hehe, jeg følger med i spenning!

gamzesfashion

08.apr.2010 kl.23:57

nam nam, det så godt ut også er det jo kjempe sunt :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten