Fylt, ovnsstekt kyllingfilet

  Dette er virkelig noe av det beste jeg har smakt på lenge!! Dette var virkelig et festmåltid for fisefine vestkant mennesker, og det inkluderer selvfølgelig dere, kjære lesere.

  Middagen fant jeg all inspirasjon til hos Smake, så all heder og ære til henne for denne herlige maten! Bloggen hennes er full av flotte oppskrifter som du bør snuse innom og ta med deg videre. Hun gir meg så masse inspirasjon!!

  Men over til mine egne prestasjoner. Siden jeg ikke har smakt noen form for fylt kyllingfilet før, så måtte jeg bare begynne med noe enkelt som jeg hadde liggende i hyllene. Om dere har noen spennende oppskrifter, legg dem igjen i kommentarfeltet og oppnå heder og ære fra MatBit!!

  I dag ble det i hvertfall kyllingfilet fylt med løk, purreløk, champinjong og aroma champinjong. Enkelt og greit - men - unnskyld språket - faen så godt!!

  Men la oss komme i gang med bilder og fremgangsmåte. Smake hadde... slått i hjel fileten? Om man kan si det slik, så stemmer det nok ganske godt. Dette er altså en middag som passer godt for deg med for mye energi eller en ladning agresjon i sjela.

  Legg en tint kyllingfilet i en plastpose, og slå den flat nok til at du skal kunne rulle den sammen med fyll. Det finnes grenser for hvor tynn den kan bli, så ta det litt rolig med slegga. Jeg brukte en tuppervareboks til å slå den med.

   

  Før og etter mishandling. Det var ikke så lett som man skal ha det til å være, og jeg ble lit skeptisk til hvordan dette skulle gå allerede etter jeg tok den i den ildfaste formen.

  Soppen! Jeg begynner å bli dyktig på det her nå altså. Med tips fra dere så skal jammen meg soppsansene mine bli over gjennomsnittlige før uka er omme!

  Soppen ble denne gangen ikke vasket, og jeg beholt "stilken" som var så absolutt spisbar! Stekte den med litt salt og pepper, og det hjalp jammen meg med noe så enkelt.

  Så var det bare å smøre inn fileten med litt olje på innsiden, salte litt og legge på fyllet.

  Litt salt og pepper på toppen, og en skikkelig sprut med sitron over for litt ekstra piff.

  Når jeg fikk rullet sammen dette så måtte jeg bare le... Jeg kunne sagt veldig mye morsomt om hva dette ser ut som, men dere skal få lov til å fantasere fritt!

  ....HAHAHAH! Huff.... Huff huff huff. På dette stadiet var jeg for å si det mildt spent. Og lattermild.

  Fileten ble smurt med litt olje utenpå, og krydret med enda litt mer salt og pepper. Jeg har ganske mange bilder av dette synet på mobilen, og lurer litt på om jeg blir nødt for å lage en veldig morsom mms ut av det. Hahahah...

  Vi får forsøke å gå videre uten å le oss i hjel. Resultatet er verdt at det ser grusomt ut i starten!

  Jeg fant ut at jeg skulle forsøke å dele opp BIB posene i to, for det er jo lite nødvendig å måtte trykke i seg en porsjon ris dagen etter bare fordi det er igjen fra dagen før. Og det gikk helt utmerket! Så da vet du det! :)

  "Kyllingen" skulle steke i 20 minutter på ca. 225 grader i ovnen, så da har man god tid på å både ordne til ris og lage en fantastisk salat. Bare salaten ble så god at jeg kunne ha dødd litt på meg!

  Her er alt i min standard salat; Salatblader, gulrot, paprika, mais, tomat og noen løkringer på toppen for litt ekstra smak. Med litt godt med sitron på toppen av salaten fikk den en liten smak i retning av det kyllingen fikk, og krydret med litt oregano både for the looks og for en herlig, mild smak.

  Når klokka klang, så fort jeg sprang, og leppa hang ikke igjen og slang. Jeg gledet meg skikkelig til å se hvordan kyllingen hadde stekt seg, og hvordan den ble i midten. Og jeg ble så GLAD når jeg fikk åpnet og sett dette!

  Åååå jeg skulle ønske jeg kunne blogge duften av middagen til dere!!!

  Bare se hvor herlig det ser ut... Og bare tenk deg smakskombinasjonen;

  Sopp, løk, svak syrlig sitron, saftig kylling og *siklesikle* saften av kyllingen blandet med alt det gode fyllet! ÅÅååå det er så godt!!! Det var faktisk så godt, at jeg satt og plukket ut fyllet og spiste spiste det for seg selv, for det hadde fått så utrolig god smak av å ligge i midten av kyllingpølsa!

  Pris; Kyllingfilet er som vi vet ikke av det billigste, men det er verdt det både for smak og for helsa. 16 kroner for fileten, 2,5 for risen, 3 for salaten og 2 for soppen (nå føler jeg meg litt som geitekillingen som kunne telle). Det gjør at dette gudommelige måltidet ender opp på den nette sum av 23,5 kroner. Men skal du velge å bruke 23 kroner på to pakker firstprice dopapir eller denne middagen - så er det bare å holde deg, for dette her er så sinnsykt verdt pengene!! Jeg ville med glede betalt 50 kroner for å få denne smaken på hybelkjøkkenet!

  Kalorier; Igjen, vi vet at kylling er magert og at salat er "gratis" under denne kategorien, og det eneste som koster deg flesk på kroppen i denne retten er risen og oljen du smører inn fileten med og steker soppen med - som er lite. Vi ender opp på rundt 450 kalorier for hele pakka! Det skulle ikke vært lov å komme så langt ned på lista med en smak som dette!

  Så igjen, tusen takk Smake for at du blogger om så masse herlig mat!!

  Og til dere andre; Ta en tur innom henne, og husk å legge igjen en oppskrift på fylt kylling om du har en på hjertet!

  Klem MatBit

13 tanker om mat!

Martemor

09.04.2010 kl.21:43

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

€ Kropp og sinn €

09.04.2010 kl.22:50

Hahahaha, den "rulla kyllingfileten" var kjempemorsom! Å himmel.. Jeg ler enda :)

Men tusen takk for tips! Dette skal jeg definitivt lage til middag i morgen :D Gleder meg allerede!

Tusen takk for kjeeempekoselig kommentar, forresten :D

smake

09.04.2010 kl.23:27

Så bra det blei! Og for ein god ide med soppfyll!!

Eg skal love deg at eg har knist litt over kyllingfileten, både når den skal flatbankes og når den skal "dyttes saman" til ein rull. Tankane mine vandrar ofte til når ein skal ta på hold-in strømpebukser. Alle jenter som har tatt på seg ei slik hold-in strømpebukse, uansett størrelse, er allereie ekspertar i det å rulle/dytte/presse ein fylt kylling.

smake

09.04.2010 kl.23:27

Og tusen takk for fine ord! Dei fekk meg til å rødme.

Lone

10.04.2010 kl.00:43

Kokkematbit:D

Det så bare KJEMPEGODT ut!!

Flink som begynner å spise sopp! OG søt som vasket dem under masse vann. Blir som å spise svampebob vil jeg tro:p

Det er foresten kjempegodt med fersk sopp grillet sammen med paprika og løk med litt soyasaus over, nå som grillsesongen snart begynner og greier:D

MatBit

10.04.2010 kl.11:03

€ Kropp og sinn €:

Hahahah, ja, jeg synes liksom den bretta seg så fint med "hode" og hele pakka... Hahahah. Bad kjæresten om å gå inn og kikke og fikk bare; "Fy faen......" Hahahahah!

Så bra :D Det var helt sinnsykt godt og ikke minst supersaftig, så det er bare å glede seg! Og man kan jo fylle med all verdens godsaker, så dette her blir nok noe jeg skal prøve ut flere ganger også!

MatBit

10.04.2010 kl.11:05

Lone:

Hihihi, takk! :p Man må begynne et sted?! Jeg har liksom fått innprenta at sopper er møkkete og at man ikke skal spise sopp. Men det er vel ikke så rart når de vokser midt på et sauejorde? Det er vel andre regler for fersk sopp fra butikken vil jeg tro :p Jeg lærer og lærer! Og godt er det også :D

Mmmmmm, åh det hørtes godt ut ja! Skal definitivt kjøpe inn engangsgriller å kose meg med på verandaen min utover våren - og DA skal jeg også klare å spise soppene for en gangs skyld!!! Gleder meg :D

MatBit

10.04.2010 kl.11:12

smake:

Ja, de ble kjempe bra!! Jeg var så utrolig fornøyd, for jeg var sikker på at dette skulle ende som noe halvstekt kylling-gelé-greier! Men både enkelt og sinnsykt godt! Blir nok en slager på mitt kjøkken altså! :) Kan jo fylle med så utrolig mye spennende! Gleder meg til å prøve mer! ^^

Hahaha, ja, det er sant! Hahah... Huff, jeg tenkte veien mot noe litt mer grisete, i og med at min filet fikk et litt tildekket "hode" :p Hahaha.

Astrid

10.04.2010 kl.20:46

Herlig! Takk for latteren :-D Dette skal jeg prøve - i en eller annen variant :-)

Eldeen

13.04.2010 kl.15:10

Aaah, det så fantastisk ut! GJETT hva jeg skal prøve en dag! =D

MatBit

13.04.2010 kl.15:14

Eldeen:

MMmmmmm ja, fy fader det er så elsk!!!! Bare vent til helga, da skal det komme en skikkelig tasty variant av fylt kyllingbæta. Nammenammenam, jeg gleder meg :D Huff, søren, nå fikk jeg lyst på middag... TILBAKE TIL BOKA! *fy*

08.04.2011 kl.17:00

kjempeherlig forslag!! ska virkelig prøve meg på denne til middag i kveld:) elsker kylling, sopp og alt siden av!:)

Kristine

08.05.2012 kl.20:26

Bare et lite tips ;)

Om du bruner kyllingen litt i stekepanna før du putter den i ovnen,

så får den en kjempeflott farge ;)

Takk for god oppskrift :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten