Hjemmelaget porsjonspizza!

  Det tok litt tid før jeg fant en god lørdagsmiddag, men jammen fant jeg en god en når jeg fikk tenkt meg om. Jeg har nemlig ikke igjen noe salat eller friste grønnsaker annet enn gulrot, og hadde veldig lite lyst på en middag med kokte grønnsaker. Hva lager man da? Jo, for eksempel pizza!

  Men pizza er alltid mye mat. Det tenkte jeg i og for seg gikk greit om jeg kunne fryse ned litt, men så har han jeg deler kjøkken med funnet ut at han hamstrer mat fra sitt kjære hjemland Sverige, som betyr at den lille 20 liters fryseren blir jævli full. Så da måtte jeg bli lur, og laget heller 2 stykk porsjonspizzaer, og frøs ned den ene til en annen solskinnsdag.

  Merk; Hybelvarianten betyr BRUK DET MAN HAR I SKAPET, som i dette tilfellet betyr at man må bruke Søtdeig gjær... Hahah. Det er jo ikke optimalt, men det fungerer selvfølgelig!


  Oppskriften på pizzabunnen;

  1 1/2 liter vann
  1/4 pakke gjær
  1/4 ts salt
  0,3 dl olje
  2,5 dl mel

  Og JA det blir skikkelig mongo oppskrift når man skal ha så lite pizzabunn! Nettop derfor fant jeg ut at det var mye lettere å lage 2 enn bare én pitteliten pizza.

  Bruk litt fornuft når du lager bunnen, så går det nok fint uansett. Ha i mer eller mindre av hva du selv synes, og la den ligge og forheve i 20 minutter.

  Mens deigen heves kan man gjøre klart fyllet. I dag ble det hjemmelaget pizzasaus, noe jeg aldri har gjort før! Spennende. Jeg hadde faktisk en juksepakke i skapet, men tenkte jeg skulle spare den, og heller være flink og prøve å gjøre det spennende med tomatpurré og egne krydder.  Oppskrift på pizzasausen jeg laget;

  300 gram kjøttdeig (til 2 middager altså), brunes
  Tilsett grovhakket løk og hermetisk champinjong etter ønsket mengde (skal jo ha litt grønnsaker!)
  Krydre med pepper, salt, oregano og eventuelt annet fancy og smakfult fra hyllene

  Tilsett 1 boks tomatpurré (LanLord er tøfft!)
  Tynn ut purreen med mange desiliter vann. Vet ikke hvor mye jeg brukte, men det ble masse siden det skulle koke
  Krydre til det smaker pizza!

  Etter at du har funnet frem og kuttet opp alt det andre du skal ha på pizzaen, så bør hevingen på deigen være ferdig. Du deler den i to og elter inn siste rest av mel som trengs.

  Så kommer det vanskelige for oss hybelboere: Å kjevle ut en pizzabunn UTEN kjevle. Da er det bare å rive og dra og dytte og knokepanke deigen, så blir den så fin til slutt atte!

  Jeg fikk det til! To ganger til og med! Flink.

  Så er det bare å lesse på med pizzafyll og topping til du er fornøyd. Jo større jo bedre, er det ikke sånn?

  Før og etter ovnssteking i 20 minutter på 250 grader.

   

  Mmmmmmm!

  Når jeg kom halvveis inn i pizzaen begynte jeg å tenke; Åååå jeg skulle visst laget 3 pizzaer av den deigen ja... Det her ble MYE mat, men noe av sjarmen med hjemmelaga pizza er vel å kunne spise en kald bit dagen etter også?!

  Det var i hvertfall en helt genialt billig middag, som selvfølgelig er verdt strevet.

  Pris; Per pizza: 8 kroner for kjøttdeigen, 2 for bunnen, 7 for fyll og toppingen; Altså får du en diger, hjemmelaga pizza for 17 kroner! Det er definitivt verdt et forsøk å lage seg en slik i stedet for en kjedelig grandiosa for 35 kroner.

  Kalorier; Jeg ville egentlig ikke regne på det her, men shit au. Jeg vet hvor mye pizza jeg kan spise når jeg får det hjemme, og jeg vet at denne pizzaen var laget av mager kyllingkjøttdeig, lett - og lite - gulost på toppen, og generelt mye magrere enn hva man normalt gjør en hjemmelaget pizza. Hele denne tallerkenen på pizza kommer på ca 680 kalorier - men det er absolutt ikke mye med tanke på hvor ekstremt mye mat det er! Jeg tror jeg også i dag er nødt til å si; Its worth it.

  Klem MatBit

15 tanker om mat!

henriette

10.apr.2010 kl.20:33

pizza <3 !

LIRIT

10.apr.2010 kl.20:34

ser namm ut :]

<3 siea

10.apr.2010 kl.20:34

fint design du har , melde deg på topplista vår? :D

MatBit

10.apr.2010 kl.20:35

siea:

Vil ikke en gang unne deg et klikk, så ellers takk! :)

MatBit

10.apr.2010 kl.20:36

LIRIT:

Selvfølgelig er det nam ;)

Malin ; >

10.apr.2010 kl.20:36

det så digg ut! :D

MatBit

10.apr.2010 kl.20:37

Malin ; >:

It was, it was!! ^^

smake

10.apr.2010 kl.20:57

Den såg kjempe god ut!! "Man tager hva man haver"-prinsippet er ikkje ei begrensing, snarare eit spanande utgangspunkt! Guri så keisamt det hadde vore dersom ein ikkje vart tvungen til å bruke fantasien på kjøkenet av og til!

MatBit

10.apr.2010 kl.21:03

smake:

Heheh, ja du det er virkelig sant! Jeg har aldri hatt det "problemet" kan man si. Når jeg bodde med kjæresten FROTSET vi rett ut i mat, og da tar man alltid den enkleste utvei. Er jo så moro å prøve litt andre ting! ..selv om jeg kanskje kunne tenkt meg å ikke bruke bollegjær!

Silje

10.apr.2010 kl.21:40

nestegang tar du en tomflaske og fyller med vann og bruker som kjevle :D

eller en rull med plastfolie, som du bare tørker av etterpå :p

MatBit

10.apr.2010 kl.21:57

Silje:

Hahahah, genialt!! Takk! ;) Den skal jeg huske!

Eldeen

10.apr.2010 kl.22:18

Fantastisk! =D Hahaha, jeg må glise av oppfinnsomheten din, og er veldig imponert over at du har kjevla ut pizzabunnen uten kjevle. Det ser sinnsykt godt ut! Mmm! =D

MatBit

11.apr.2010 kl.11:59

Eldeen:

Heheh, takke takk ;) Det er ikke så vanskelig egentlig altså. Bare veldig tidkrevende! Og ekstremt ujevnt :p

gamzesfashion

11.apr.2010 kl.14:02

Det så herlig godt ut:) man kan jo slenge til litt salat vedsiden av for å lette på samvittigheten:)

MatBit

11.apr.2010 kl.14:25

gamzesfashion:

Absolutt!!! Fullstendig enig. Det ville jeg også laget - om jeg hadde hatt det! Tom for salat, og ville ikke ha kokte grønnsaker, så da ble det pizza! :)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten