Pannekaker med tikkakylling og grønnsaker
- 15.apr.2010 kl.20:03 i Middag
- 27 tanker om mat! Tips en venn
Gratulerer til Astrid som klarte å gjette seg frem i ingrediensene! Dagens middag ble nettop fylte pannekaker.
Denne middagen fikk jeg servert hos pappa i jula, og jeg trodde helt seriøst det måtte ha rablet for dem, for det kunne da umulig være godt. De satt og spiste pannekaker med allskens grønnsaker og sjømat, mens vi barna spiste med sukker og syltetøy, søte som vi er. Men jeg måtte jo prøve, og gud bedre - det må du jo bare prøve! Jeg er ikke glad i sjømat, så derfor ble det en litt annen variant i dag.
Innholdslisten min forandret seg litt under veis, men det blir jo alltid sånn når man lager noe spesielt for første gang, og man trikser og mikser etter nese og tunge. Men dette ble nå oppskriften på noen helt sinnsykt gode fylte pannekaker;
Pannekaker; (oppskrift til 5 tykke og store pannekaker)
2 egg
0,5 dl melk
...nok mel til at det blir pannekakerøre! Jevn og litt tykk.
Litt olje eller smør
(litt salt om du bruker olje)
La røra stå i 30 minutter å svelle mens du forbereder alt det gode du skal ha i!
Fyllmasse i mine pannekaker;
Tikkamarinert kyllingfilet
Løk, sharlottenløk, purreløk
Tomat
Paprika
Avokado
Hvite linser
Mais
Det var faktisk helt utrolig godt med hvite linser!!! Hadde aldri trodd at det skulle være så godt, så det må jeg bare få anbefale deg å prøve om du ikke har prøvd! Det kostet bare 25 kroner for en pakke på 500 gram - og det er MYE linser! (fra Rema1000 selvfølgelig, for den som tvilte) Jeg hadde bare i en liten neve med linser, og de ble dobbelt så store - minst. Masse mat, og det smakte knall godt!
I hvertfall, linsene satte jeg til å koke på lav temperatur med lokk på i ca. 20 minutter. Ble nok litt lenge, men lenge leve jomfruturen.
Så var det over til kyllingfileten. Den skar jeg opp i litt tykke strimler og marinerte i en egen tikkablanding av tikkapurré, litt hvetemel, litt olje og vann. Der fikk fileten bade seg til jeg var ferdig med å steke pannekakene - altså, stekes helt til slutt.
Så er det bare å kutte opp og finne frem alt man har lyst på av godt og grønt. Spesielt spent var jeg på avokadoen, siden det er den første avokadoen jeg har kjøpt i hele mitt liv. Men jeg har sett hvordan man skal håndtere den, så det fikset jeg, men jeg vet ikke hvordan den skal lagres? Tips tas i mot med takk! Jeg vet heller ikke hvordan en perfekt avokado skal være, men jeg tror den skal være litt myk i konsistensen? Denne var i såfall ikke helt moden enda, for den var ganske hard i midten (kjernen er selvfølgelig hard, men avokado"kjøttet" var også litt hardt). Men den var da god uansett!! God og spennende smak i maten.
Så var det bare å steke pannekaker...
..og legge tre stykker i kjøleskapet til en annen dag (eventuelt til dessert for den som orker det etter denne middagen). Så stod kyllingfileten for tur og fikk godgjøre seg en liten tur i panna.
Marineringen jeg hadde laget på kyllingen ble helt ekstremt god. Kyllingen tok til seg masse av den sterke tikkasmaken, og fikk en gylden skorpe utenpå. Ah, just amazing!!
Så gjenstår det bare å stappe pannekakene så fulle man bare orker;
Krydre med salt og pepper eller noe annet spennende.
NAM!!! I have nothing more to say.
Joda, selvfølgelig har jeg det. Pannekaker kan fylles med ALT. Sjømat, wok, grill, kjøttdeig og bolognese - eller bare sukker og syltetøy. Det her vil få mersmak uansett - både for store og små. Steker man opp mange pannekaker og tar seg bryet med å lage litt forskjellige typer fyll, så kan dette være et flott festmåltid for store gjestemengder!
Pris; Det blir selvfølgelig en litt dyr middag med så mye godt og grønt sammen med kyllingfileten til 16 kroner. Hele prisen - og nå har jeg regnet helt fra den minste grønsaksbit - 27 kroner! Og det er faktisk mer enn overkommelig nok til og med på studentpengene!! Dette er virkelig en middag man kan servere når man får besøk nå mot sommeren, og den har imponeringsfaktor!
Kalorier; Det er mye her som er litt kaloririkt, ikke minst pannekakene selv som kommer på 360 kalorier. Men med absolutt alt annet havner vi på 620 kalorier om du får stappet i deg begge de overfylte pannekakene!!! Det er sånn mat som bare oser av "meningen med livet".
Klem MatBit
Husmora :-)
15.apr.2010 kl.20:09
MatBit
15.apr.2010 kl.20:10
Så lenge du ikke bruker sukker i pannekakerøra, så tipper jeg du vil elske det!! Det smaker jo ikke så mye av pannekaker, så det blir jo egentlig bare en myk "lefse" utenpå. Og du som er så glad i ost, kan jo fylle med ost og ha ost på toppen og gratinere i ovnen til den store gullmedalje! ;)
Astrid
15.apr.2010 kl.20:25
Avocado oppbevares i romtemperatur til den er myk.
MatBit
15.apr.2010 kl.20:47
Ah, vel da har du noe spennende å prøve ut! Det er en helt annen verden. Det burde ikke være lov å kalle det pannekaker egentlig, for det er så mye mye bedre enn det!!! Prøv det neste gang du lager pannekaker. Bare ta en pannekake og ha i litt løk og krydder og kanskje avokado - så skal du se at du får smaken på det!
Det er tikipurré jeg bruker, og bruker det til utrolig masse rart. Kjempe god forsmak, og kjempe sterk ettersmak. Veldig godt i begrensede mengder! Fungerte sinnsykt bra som marinade, og det står det jo på pakken at den er nesten laget for. Kjøpte den på Ultra! Der har de masse spennende purré greier man kan prøve ut.
Takk for tips! :) Lærer og lærer, moro er det!! ^^
€ Kropp og sinn €
15.apr.2010 kl.21:14
MatBit
15.apr.2010 kl.21:17
Bare dropp sukkeret i pannekaka, så kommer du ikke til å tenke pannekake når du spiser det!! :) Kjempe godt!! Også kan man jo fylle dem med hvaaaaa som helst, siden de er så nøytrale i smaken. Er jo bare konsistensen som kan minne om pannekaker fra barndommen!
Marthe Alfredsen
15.apr.2010 kl.21:37
Astrid
15.apr.2010 kl.21:40
Mjuuugly
15.apr.2010 kl.21:51
Jeg er selv sjokoman så det å starte å lage sin egen sjokolade er en drøm, så utrolig godt og så mye sunnere enn tradisjonell sjokolade. Det blir kjærlighet ved første bit ;)
MatBit
15.apr.2010 kl.21:52
Ja, det er det! Det er faktisk en veldig kjent rett da, så jeg skal ikke ta på meg for mye skryt ;) Bare at innholdet er mitt eget! Er noe som heter creppès eller noe, og det er gratinerte, fylte pannekaker. Blir jo sunnere med grønnsaker i selvfølgelig. Og JA man blir STAPPMETT! Huffameg :p Men det er jo lov å ikke spise opp har jeg hørt. Bare hjemme hos mor at man må tømme tallerkenen for å få dessert ;)
MatBit
15.apr.2010 kl.21:57
Heheh, stakkars :p Nei, det er nå bare konsentret tikigreier. Skal vi se... Finne frem glasset mitt og gi deg ingredienser ;)
Hahah, det heter forresten ikke tikkI men tikkA, haha, herregud. Aldri tenkt over. Til og med jeg lærer litt når jeg får på brillene :p
Men det står at det er en curri paste. Den består av chili, koriander, karve, linser, hvitløk, ingefær, gurkemeie, anisfrø, kløver (???), laurbærblad, kanel osv osv osv. LANG liste i denne. Men den eier seg aller best til grilling, derfor ble det også sånn fin skorpe når jeg laget til en marinade i dag. Gleder meg til å prøve det på grill :D
Heheh, ja, da lærte vi noe begge to! Har bilde av den her; http://matbit.blogg.no/1265472444_raskt_magert_fargerik.html
Så skal jeg lære meg å skrive tikkA!
€ Kropp og sinn €
15.apr.2010 kl.21:59
VANILJEkesam? Oi.. Jeg trodde ikke det gikk ann! :) Der går du glipp av noe, gitt :)
Hahaha. Ja. Jeg har prøvd den kanel-greia. Det høres lett ut. Men det blir så ufattelig tørt, man klarer ikke svelge det! Og så må man puste litt (som du sier), så setter det seg i vrenga og det blir et rent helvete ut av det :) Hehe!
MatBit
15.apr.2010 kl.21:59
TiKKA for pokker. Herregud, det her ble vanskelig :p Dobbel K og med A, da vettu. Kom det til og med opp søkeresultater på Google!
€ Kropp og sinn €
15.apr.2010 kl.22:05
Liker ikke reker jeg heller. Og det er bare så utrolig trist!!! Det ser jo sååå koselig ut å spise reker på stranda med en øl eller ti. Ooh, sommerfølelsen kom snikende! :)
€ Kropp og sinn €
15.apr.2010 kl.22:12
Astrid
15.apr.2010 kl.22:38
MatBit
15.apr.2010 kl.22:45
Heheh, ja, det var jo nesten da :p Men det er jo ikke Tikka Masala, men bare Tikka, curri paste liksom! Tikka Masala blir vel noe litt annet? For det bruker jeg når jeg har wok, kjempe digg!
Men JA, det blir god smak av det altså. Kjempe sterkt, men fader så godt det er allikevel! Skal sjekke ut litt sånne butikker og se om jeg finner noe slikt! Det hørtes kjempe godt ut! :)
Kristine
15.apr.2010 kl.23:31
Caroline
15.apr.2010 kl.23:36
MatBit
15.apr.2010 kl.23:56
Ja, du vil bli overrasket over hvor godt det er! :) Som sagt, bare ikke ha noe søtning i røra, så tenker jeg det blir godt uansett hva du har i!
MatBit
15.apr.2010 kl.23:57
Jeg brukte vanlig siktet hvetemel, men det må da gå fint å lage med grovmel? Kan ikke skjønne annet :) Googlet "grovmel pannekake" og da kom det opp mange sider hvor det står at folk har brukt det, så da er det bare å kjøre på ;)
Silje Kristine
16.apr.2010 kl.00:41
Astrid
16.apr.2010 kl.01:32
smake
16.apr.2010 kl.08:24
MatBit
16.apr.2010 kl.11:22
Hihih, jaaa, men det er sant! ;) Så masse godt innpakket i pannekaka. Herregud, til og med kjæresten min ringte og sa at han ville ha det neste uke. Da er det bra!
JanneElise
16.apr.2010 kl.19:57
MatBit
16.apr.2010 kl.20:03
Hihih, jaaaa! ;) Stjeler ideene til pappa og Tina. Bare at mine er bedre :D Jeg er faktisk JÆVLI flonk! Hahah X) Det er kjempe godt, du bør prøve :D Bare ha i de grønnsakene og sånt som du vil ha. Vis bloggen til mamma da, så hu blir litt stolt a meg :p