Pannekaker med tikkakylling og grønnsaker

  Gratulerer til Astrid som klarte å gjette seg frem i ingrediensene! Dagens middag ble nettop fylte pannekaker.

  Denne middagen fikk jeg servert hos pappa i jula, og jeg trodde helt seriøst det måtte ha rablet for dem, for det kunne da umulig være godt. De satt og spiste pannekaker med allskens grønnsaker og sjømat, mens vi barna spiste med sukker og syltetøy, søte som vi er. Men jeg måtte jo prøve, og gud bedre - det må du jo bare prøve! Jeg er ikke glad i sjømat, så derfor ble det en litt annen variant i dag.

  Innholdslisten min forandret seg litt under veis, men det blir jo alltid sånn når man lager noe spesielt for første gang, og man trikser og mikser etter nese og tunge. Men dette ble nå oppskriften på noen helt sinnsykt gode fylte pannekaker;

  Pannekaker; (oppskrift til 5 tykke og store pannekaker)

  2 egg
  0,5 dl melk
  ...nok mel til at det blir pannekakerøre! Jevn og litt tykk.
  Litt olje eller smør
  (litt salt om du bruker olje)

  La røra stå i 30 minutter å svelle mens du forbereder alt det gode du skal ha i!

  Fyllmasse i mine pannekaker;

  Tikkamarinert kyllingfilet
  Løk, sharlottenløk, purreløk
  Tomat
  Paprika
  Avokado
  Hvite linser
  Mais

  Det var faktisk helt utrolig godt med hvite linser!!! Hadde aldri trodd at det skulle være så godt, så det må jeg bare få anbefale deg å prøve om du ikke har prøvd! Det kostet bare 25 kroner for en pakke på 500 gram - og det er MYE linser! (fra Rema1000 selvfølgelig, for den som tvilte) Jeg hadde bare i en liten neve med linser, og de ble dobbelt så store - minst. Masse mat, og det smakte knall godt!

  I hvertfall, linsene satte jeg til å koke på lav temperatur med lokk på i ca. 20 minutter. Ble nok litt lenge, men lenge leve jomfruturen.

  Så var det over til kyllingfileten. Den skar jeg opp i litt tykke strimler og marinerte i en egen tikkablanding av tikkapurré, litt hvetemel, litt olje og vann. Der fikk fileten bade seg til jeg var ferdig med å steke pannekakene - altså, stekes helt til slutt.

  Så er det bare å kutte opp og finne frem alt man har lyst på av godt og grønt. Spesielt spent var jeg på avokadoen, siden det er den første avokadoen jeg har kjøpt i hele mitt liv. Men jeg har sett hvordan man skal håndtere den, så det fikset jeg, men jeg vet ikke hvordan den skal lagres? Tips tas i mot med takk! Jeg vet heller ikke hvordan en perfekt avokado skal være, men jeg tror den skal være litt  myk i konsistensen? Denne var i såfall ikke helt moden enda, for den var ganske hard i midten (kjernen er selvfølgelig hard, men avokado"kjøttet" var også litt hardt). Men den var da god uansett!! God og spennende smak i maten.

  Så var det bare å steke pannekaker...

  ..og legge tre stykker i kjøleskapet til en annen dag (eventuelt til dessert for den som orker det etter denne middagen). Så stod kyllingfileten for tur og fikk godgjøre seg en liten tur i panna.

  Marineringen jeg hadde laget på kyllingen ble helt ekstremt god. Kyllingen tok til seg masse av den sterke tikkasmaken, og fikk en gylden skorpe utenpå. Ah, just amazing!!

  Så gjenstår det bare å stappe pannekakene så fulle man bare orker;

  Krydre med salt og pepper eller noe annet spennende.

  NAM!!! I have nothing more to say.

  Joda, selvfølgelig har jeg det. Pannekaker kan fylles med ALT. Sjømat, wok, grill, kjøttdeig og bolognese - eller bare sukker og syltetøy. Det her vil få mersmak uansett - både for store og små. Steker man opp mange pannekaker og tar seg bryet med å lage litt forskjellige typer fyll, så kan dette være et flott festmåltid for store gjestemengder!

  Pris; Det blir selvfølgelig en litt dyr middag med så mye godt og grønt sammen med kyllingfileten til 16 kroner. Hele prisen - og nå har jeg regnet helt fra den minste grønsaksbit - 27 kroner! Og det er faktisk mer enn overkommelig nok til og med på studentpengene!! Dette er virkelig en middag man kan servere når man får besøk nå mot sommeren, og den har imponeringsfaktor!

  Kalorier; Det er mye her som er litt kaloririkt, ikke minst pannekakene selv som kommer på 360 kalorier. Men med absolutt alt annet havner vi på 620 kalorier om du får stappet i deg begge de overfylte pannekakene!!! Det er sånn mat som bare oser av "meningen med livet".

  Klem MatBit

27 tanker om mat!

Husmora :-)

15.apr.2010 kl.20:09

Dette har jeg sett andre har spist også, men med kjøttdeig,bacon og ost var det da.. hm fortsatt skeptisk! hehe men det er jo sikkert kjempegodt=)

MatBit

15.apr.2010 kl.20:10

Husmora :

Så lenge du ikke bruker sukker i pannekakerøra, så tipper jeg du vil elske det!! Det smaker jo ikke så mye av pannekaker, så det blir jo egentlig bare en myk "lefse" utenpå. Og du som er så glad i ost, kan jo fylle med ost og ha ost på toppen og gratinere i ovnen til den store gullmedalje! ;)

Astrid

15.apr.2010 kl.20:25

Hehe, jeg tippa riktig! Jeg har ikke prøvd med annet enn syltetøy - en annen variant er med stekt flesk/bacon. Hva er denne tikigreia du nevner? Tikka Masala - eller hur?

Avocado oppbevares i romtemperatur til den er myk.

MatBit

15.apr.2010 kl.20:47

Astrid:

Ah, vel da har du noe spennende å prøve ut! Det er en helt annen verden. Det burde ikke være lov å kalle det pannekaker egentlig, for det er så mye mye bedre enn det!!! Prøv det neste gang du lager pannekaker. Bare ta en pannekake og ha i litt løk og krydder og kanskje avokado - så skal du se at du får smaken på det!

Det er tikipurré jeg bruker, og bruker det til utrolig masse rart. Kjempe god forsmak, og kjempe sterk ettersmak. Veldig godt i begrensede mengder! Fungerte sinnsykt bra som marinade, og det står det jo på pakken at den er nesten laget for. Kjøpte den på Ultra! Der har de masse spennende purré greier man kan prøve ut.

Takk for tips! :) Lærer og lærer, moro er det!! ^^

¤ Kropp og sinn ¤

15.apr.2010 kl.21:14

Det så kjeeeempgodt ut! Selvom jeg er litt skeptisk til pannekaker med kjøtt i, holdt jeg på å si! Men jeg får prøve det en gang :D

MatBit

15.apr.2010 kl.21:17

¤ Kropp og sinn ¤:

Bare dropp sukkeret i pannekaka, så kommer du ikke til å tenke pannekake når du spiser det!! :) Kjempe godt!! Også kan man jo fylle dem med hvaaaaa som helst, siden de er så nøytrale i smaken. Er jo bare konsistensen som kan minne om pannekaker fra barndommen!

Marthe Alfredsen

15.apr.2010 kl.21:37

Så utrolig smart! :D har alltid spist det med syltetøy, men det er jo mer mat og sunnere på den måten der :) Kanskje veldig mettende med en gang ?

Astrid

15.apr.2010 kl.21:40

Hva er tikipurrè? Prøvde å søke på nettet, men neida :-( Jeg blir sinnsykt nysgjerrig!

Mjuuugly

15.apr.2010 kl.21:51

sv: Oi, tusen takk og kjempehyggelig du kommenterte. Veldig fin blogg du har selv og likte spesielt godt at du viser detaljert, trinn for trinn! Det trenger vi som ikke er født kokker :D

Jeg er selv sjokoman så det å starte å lage sin egen sjokolade er en drøm, så utrolig godt og så mye sunnere enn tradisjonell sjokolade. Det blir kjærlighet ved første bit ;)

MatBit

15.apr.2010 kl.21:52

Marthe Alfredsen:

Ja, det er det! Det er faktisk en veldig kjent rett da, så jeg skal ikke ta på meg for mye skryt ;) Bare at innholdet er mitt eget! Er noe som heter creppès eller noe, og det er gratinerte, fylte pannekaker. Blir jo sunnere med grønnsaker i selvfølgelig. Og JA man blir STAPPMETT! Huffameg :p Men det er jo lov å ikke spise opp har jeg hørt. Bare hjemme hos mor at man må tømme tallerkenen for å få dessert ;)

MatBit

15.apr.2010 kl.21:57

Astrid:

Heheh, stakkars :p Nei, det er nå bare konsentret tikigreier. Skal vi se... Finne frem glasset mitt og gi deg ingredienser ;)

Hahah, det heter forresten ikke tikkI men tikkA, haha, herregud. Aldri tenkt over. Til og med jeg lærer litt når jeg får på brillene :p

Men det står at det er en curri paste. Den består av chili, koriander, karve, linser, hvitløk, ingefær, gurkemeie, anisfrø, kløver (???), laurbærblad, kanel osv osv osv. LANG liste i denne. Men den eier seg aller best til grilling, derfor ble det også sånn fin skorpe når jeg laget til en marinade i dag. Gleder meg til å prøve det på grill :D

Heheh, ja, da lærte vi noe begge to! Har bilde av den her; http://matbit.blogg.no/1265472444_raskt_magert_fargerik.html

Så skal jeg lære meg å skrive tikkA!

¤ Kropp og sinn ¤

15.apr.2010 kl.21:59

SV: HVA ER DET DU SIER KVINNE? LIKER DU IKKE KESAM?

VANILJEkesam? Oi.. Jeg trodde ikke det gikk ann! :) Der går du glipp av noe, gitt :)

Hahaha. Ja. Jeg har prøvd den kanel-greia. Det høres lett ut. Men det blir så ufattelig tørt, man klarer ikke svelge det! Og så må man puste litt (som du sier), så setter det seg i vrenga og det blir et rent helvete ut av det :) Hehe!

MatBit

15.apr.2010 kl.21:59

Astrid:

TiKKA for pokker. Herregud, det her ble vanskelig :p Dobbel K og med A, da vettu. Kom det til og med opp søkeresultater på Google!

¤ Kropp og sinn ¤

15.apr.2010 kl.22:05

SV: Vanlig kesam er ikke sånn himla god, syns jeg. Den blir litt for syrlig, iforhold til lettrømme, liksom. Men kesam med vanilje er elssssk! :)

Liker ikke reker jeg heller. Og det er bare så utrolig trist!!! Det ser jo sååå koselig ut å spise reker på stranda med en øl eller ti. Ooh, sommerfølelsen kom snikende! :)

¤ Kropp og sinn ¤

15.apr.2010 kl.22:12

SV: Sant det, vi lider ingen nød. Men reker er jo skikkelig kosemat, så er jo litt dumt au :) Men men! Sopp og rødvin må du jo bære like. Det er jo så godt :) Ost og vinkveld med kjæresten er kjempekos (og usunt :P)

Astrid

15.apr.2010 kl.22:38

I den første kommentaren min spør jeg om det er Tikka Masala du mener... :-D Ja, den pastaen er sterk - og den gir god smak i moderate mengder. Jeg hadde dilla på slike krydderpureer i en periode. Et "hot" tips: Se om du får tak i Maiblomst - chili og hvitløkpurè på glass. Fåes hos velassorterte utenlandske sjapper - og det er HOT! En halv ts i ei stor gryte setter prikken over i'en :-)

MatBit

15.apr.2010 kl.22:45

Astrid:

Heheh, ja, det var jo nesten da :p Men det er jo ikke Tikka Masala, men bare Tikka, curri paste liksom! Tikka Masala blir vel noe litt annet? For det bruker jeg når jeg har wok, kjempe digg!

Men JA, det blir god smak av det altså. Kjempe sterkt, men fader så godt det er allikevel! Skal sjekke ut litt sånne butikker og se om jeg finner noe slikt! Det hørtes kjempe godt ut! :)

Kristine

15.apr.2010 kl.23:31

Hmmm, jeg må ærlig innrømme at jeg er litt skeptisk til kjøtt i pannekakene. Jeg fobrinder det med noe søtt som kesam eller syltetøy, men nå må jeg nesten teste ut dette! Takk for tips :)

Caroline

15.apr.2010 kl.23:36

Kan jeg spørre hva slags mel du brukte? Tenkte å teste disse i morgen, men har kun grovmel...

MatBit

15.apr.2010 kl.23:56

Kristine:

Ja, du vil bli overrasket over hvor godt det er! :) Som sagt, bare ikke ha noe søtning i røra, så tenker jeg det blir godt uansett hva du har i!

MatBit

15.apr.2010 kl.23:57

Caroline:

Jeg brukte vanlig siktet hvetemel, men det må da gå fint å lage med grovmel? Kan ikke skjønne annet :) Googlet "grovmel pannekake" og da kom det opp mange sider hvor det står at folk har brukt det, så da er det bare å kjøre på ;)

Silje Kristine

16.apr.2010 kl.00:41

Hehe... mat som "oser av meningen med livet" Bra sagt - den likte jeg!!! :D Såg veldig godt ut!

Astrid

16.apr.2010 kl.01:32

Tikka karripasta, ja. Ja, det er vel noe annet enn masala? Masala betyr krydderblanding :-)... Men karri er jo også en blanding... En kan bli lettere forvirra!

smake

16.apr.2010 kl.08:24

Så spanande!

MatBit

16.apr.2010 kl.11:22

Silje Kristine:

Hihih, jaaa, men det er sant! ;) Så masse godt innpakket i pannekaka. Herregud, til og med kjæresten min ringte og sa at han ville ha det neste uke. Da er det bra!

JanneElise

16.apr.2010 kl.19:57

NeatO, HM! Burde nesten fått mamma til å lage fylte pannekaker i dag, sia hu står nede og steiker pannekaker nå :P Du er flonk til å lage mat! :)

MatBit

16.apr.2010 kl.20:03

JanneElise:

Hihih, jaaaa! ;) Stjeler ideene til pappa og Tina. Bare at mine er bedre :D Jeg er faktisk JÆVLI flonk! Hahah X) Det er kjempe godt, du bør prøve :D Bare ha i de grønnsakene og sånt som du vil ha. Vis bloggen til mamma da, så hu blir litt stolt a meg :p

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten