Rema 1000 vs Kiwi

  Fikk et spørsmål om hvorfor jeg ikke handler på Kiwi og hvorfor jeg ikke bare kjøper first price, fordi de har gode tilbud for studenter og tomme lommer. Tenkte jeg kunne svare litt skikkelig på det, siden det helt sikkert er flere som lurer.

  Vel, for det første finnes det 10 000 Rema 1000 i Trondheim, og Rema ligger nærmest der jeg bor, nærmest skole, nærmest buss og så videre. Det er sånn jeg i bunn og grunn har blitt glad i Rema, fordi jeg har handlet strengt talt all mat der det siste året.

  Men jeg hadde ikke handlet på Rema dersom jeg ikke viste hvordan det sto til i forhold til andre butikker. Der jeg bodde før bodde jeg i nærheten av en Rimi... RIMI. Herregud, det er jo nesten inngangspenger for å gå inn i butikkene. Etter at jeg hadde handlet uvitende og likegyldig på Rimi i 2 år, før jeg flyttet til Trondheim og fikk tilgang på Rema - så merket jeg veldig fort at jeg kunne spare mye penger på mat. MYE penger.

  Rema har vært norges billigste matbutikk i 30 år, og det er de stadig. Joda, Kiwi har tatt inn teten, men Rema er fortsatt den billigste. Går du inn på Kiwi sine sider, står det også at de er blant de to billigste i Norge. Rema 1000 derimot kan stolt kalle seg de billigste.

  Nå tenker ikke jeg bare på FirstPrice eller Lanlord. Dette gjelder for alle varene i butikken. Jo, Kiwi har fredagstilbudet - som er et godt tilbud i og for seg - men alt i alt, så vil Rema utkonkurere dem i pris. Rema fører Under hundrelappen med middager for hele familien for under hundre kroner. Med de forskjellige "temaene" de har under disse kampanjene, har de også mange spennende og billige tilbud i hyllene - som til og med lønner seg for en student.

  Rema 1000 har også etter min mening et bredere tilbud om varer, og en mye mer ålreit butikkføring generelt. Dette varierer selvfølgelig, for jeg har også vært innom min andel av grusomme Rema butikker som eiere skulle skamme seg over...

  Det er selvfølgelig ganske marginalt hvor mye penger du kan spare på Kiwi og Rema. Det blir nok litt hva du vanligvis handler  og liker å ha i hyllene. Jeg liker veldig mange av LandLord produktene, og da blir det billig. Sammen med faste, lave priser på flere Rema varer (som Solvinge) så sparer jeg uendelig mye på å handle der i forhold til Kiwi.

  Men om du får lyst, gå innom denne siden til Rema hvor du kan sjekke prissammenligninger med diverse kjeder i Norge. Litt spennende! :)

  Det er nå i hvertfall min mening, og er du fast bestemt på at det er Kiwi som eier, så skal jeg ikke stoppe deg.

  Klem MatBit

9 tanker om mat!

smake

17.apr.2010 kl.11:42

Eg har gjort meg samme erfaringa. Me prøver å handle ein gong i veka og ein merkar enorm skilnad frå butikk til butikk. Difor har me dei siste tre åra berre tatt vekeshandelen på Rema 1000. Dersom me skal ha litt meir spanande varere som Rema ikkje har, tar me berre turen innom Meny o.l. Men basishandelen, den blir lagt til Rema.

MatBit

17.apr.2010 kl.11:58

smake:

Ja, der er jeg helt enig. Hender jo jeg tar turen til Ultra og sånt, men da handler jeg bare spesielle ting som man ikke får på Rema!

Eldeen

17.apr.2010 kl.13:15

Jeg handler også mest på Rema 1000. Vi har Prix og Spar her også, og selv om noen få produkter er billigere der, blir det billigst å handle på Rema totalt sett. Dessuten synes jeg det er best utvalg på Rema av de tre butikkene vi har her. :)

Astrid

17.apr.2010 kl.13:22

Rema er aller best :-) Men på enkelte ting er Kiwi best - First Price kyllingfilet er helt utmerket. First Price hvitløksbaguetter også - men FP kotelettene er jeg noe skeptisk til. Der foretrekker jeg Nordfjord hos Rema. Makaronien til FP er helt kurant, men risen til FP er forferdelig :-P Det gjelder å holde tunga rett i munnen når det kommer til hva som er spiselig og ikke. Smaken er forskjellig, så det jeg ytrer er bare min mening, da :-)

JanneElise

17.apr.2010 kl.20:05

LandLord deodorant lukter svette : /

MatBit

17.apr.2010 kl.20:11

JanneElise:

Men hvem i helvette (bortsett fra deg) er det som kjøper LL deo?!?!?! X))) Må ha skikkelige saker under arma da. Skal ikke lukte huleboer heller.

JanneElise

26.apr.2010 kl.19:03

Veit, VURDERER å kjøpe ny.. X)

23.sep.2010 kl.00:55

svette lukter greit, deo lukter sjit

23.sep.2010 kl.00:57

Landlord micropop er mange ganger bedre enn kims, selv om kims er over

200% dyrere

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten