Marinert kjøttpølse på linseseng

  Jeg ville virkelig ha en middag med linser i dag, så da ble det kreativiteten som stod for dagens rett. Og det syntes jo på utfallet at det måtte bli noe litt rart, men man må begynne et sted, og selv om det ble litt rubbel og bitt, så ble et da kjempe godt!! Sånn kan det gå når man blander godt med godt.

  Det ble i hvertfall en rett basert på linser og kjøttpølse med en sprø, krydret marinering.

  Jeg begynte med "marinaden" av Tikka paste, hvetemel, olje og litt vann til å spe ut med.

  Så var det bare å koke linsene, ca. 20 minutter under lokk. I hodet hadde jeg en slags ovnsbakt blanding, så da ble det dandert slik! I bunnen har jeg gulrøtter og hvite linser, før jeg fylte på med sharlottenløk og løk, paprika, pølser og marinaden.

  Blandingen ble stekt i ovnen i ca. 15 minutter på 250 grader.

  Det ble et skikkelig rotete utfall på tallerkenen, men jeg synes virkelig det var godt, til tross for the looks! Det passet veldig godt med frisk salat på siden.

  Det her er jo en fin rett hvor man kan ha i hva som helst som måtte friste. På en seng av hvite bønner er det mye som kan smake godt!

  Pris; Runder av til 14 kroner!

  Kalorier; Ca. 500 kalorier for hele tallerkenen! Mye godt og grønt gir tilbake.

  Så det var ukens kreative innspill! Tror jeg skal kunne  lage mye godt med en basis i denne typen av mat.

  Klem MatBit

7 tanker om mat!

Mjuuugly

19.apr.2010 kl.20:48

Mmm, så godt ut!!!

Eldeen

19.apr.2010 kl.21:55

Det så kjempegodt ut! =D Og den marinaden hørtes jammen ikke dum ut! =D

Astrid

20.apr.2010 kl.22:44

God idè :-) Jeg liker linser! De ser grønne ut for meg, uten at det spiller noen rolle?

Liker du hvitløk bør du prøve dette: Kok linser i buljongvann, sil fra vannet, bland i en tanke smør, noen fedd presset hvitløk, persille og pepper. Kjøres til purè i stavmikser. Nydelig som "sidemat" til det meste!

MatBit

20.apr.2010 kl.22:50

Astrid:

Ja, du det stusser jeg over også! De ser hvite ut i posen sin, men når de blir kokt så blir de veldig grønne. Merkelig. Men kikket i butikken i dag, og da stod det en pose med Grønne linser ved siden av, og de var veldig grønne. Men er tørkede vettu, så det har vel noe med det å gjøre!

Mmmmmm, å det hørtes godt ut!!!!!!! Har ikke stavmikser, men dette er sikkert godt uten å gjøre det til puré også?! Har fått så lyst på stavmikser etter å ha sett på masse Masterchef episoder og sånt, så tror jeg blir pent nødt til å investere i det til sommeren!!

Astrid

21.apr.2010 kl.13:35

Det smaker best som purè, og det er noe jeg gjør av og til med kokte bønner også. Hjemmekokte fra bunnen av, vel å merke. Det er noe med konsistensen som gjør smaken :-)

En stavmikser koster ikke all verden - fant dette hos Elkjøp:

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/CC_ViewSearch-Start?queryFromSuggest=&searchtext=Stavmikser&go=

Kanskje Clas Ohlsson har noe slikt også? Når du først har det, klarer du deg (nesten) ikke uten :-)

MatBit

21.apr.2010 kl.14:15

Astrid:

Så kjekt! De fantes jo i alle prisklasser også! Men tror nok jeg vil ha en skikkelig en når jeg først skal ha! :) Venter til i sommer jeg. Skal bo hos mamma i sommer, så da blir det penger til overs! ;) Hihi

Astrid

21.apr.2010 kl.19:07

:-) Bønner kan jo moses med en stapper - en sånn man bruker til potetstappe. Det er litt verre med disse små linsene, men det går jo an å prøve!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten