Meksikansk Bønnegryte

  Etter inspiasjon fra en venninde jeg var på middag hos og fikk servert Marokkansk bønnegryte, så sa jeg jo at dette var noe jeg måtte prøve å lage selv. Og slik ble det, bare med en Meksikansk touch!

  I min bønnegryte har jeg brukt;

  1/2 glass tomatpuré (LandLord)
  1 boks bønnemiks (kjøpt på Ultra) med 3 forskjellige bønner
  1 boks hvite bønner i tomatsaus
  1/4 paprika 
  1/2 løk
  1/2 chalottenløk
  1/2 fedd hvitløk
  vann til uttynning (så mye som trengs)
  1 BIB naturris
  salt
  pepper
  cayennepepper

   

  En liten how to do om du ikke leser det ut av bildene. Kok opp vann og ønsket mengde ris. Jeg skyllet vannet ut av de miksede bønnene, siden det ikke smakte helt snadder. Mens risen kokte kuttet jeg opp løkene og paprikaen. Så er det bare å lage en saus av tomatpuré og vann, og koke dette opp sammen med løkene, paprikaen og bønnene. Krydre etter eget ønske, og la det småkoke i 10-15 minutter slik at løken får satt av litt smak. Ha i ris under veis og smak til med mer krydder og kanskje vann.

  Det fine med å lage en sånn gryte er jo at det er så utrolig genialt å fryse ned! Så i dag ble det hele 3 middager i samme slengen!

  Dette er liksom den amerikanske gryta's evil brother. Både fiesty og tasty, og kan brukes alene eller sammen med en god salat og brød. Du kan jo gjøre den om til en amerikansk gryte også, ved å bytte ut litt av krydderet og heller gå for en litt mildere variant. Men jeg må si - denne gryta ble sinnsykt god! Den er billig, mager og metter kjempe lenge. Snadder! 

  Pris; Jeg greide å rote bort kviteringen fra den turen på Ultra hvor jeg kjøpte bønner, men gjør jeg et grovt overslag blir prisen for hele gryta 42,5 kroner. Altså, ca. 14 kroner per porsjon!

  Kalorier; Det var nesten så jeg ikke trodde utregningene stemte når jeg så dette, men totalt blir det kun 255 kalorier i hver porsjon!!! Her kan man altså virkelig nyte et rundstykke på siden - med god samvittighet.

  Bønner er så utrolig genialt! Både grønnsak og proteinerstattning for kjøttet i en og samme sak! Og GODT smaker det også!! Nice! :)

  Klem MatBit

5 tanker om mat!

Husmora :-)

25.apr.2010 kl.18:30

ja bønner er en flott måte å bytte ut kjøtt i en rett! Du holder deg mett lenge. Selv er jeg ikke sånn kjempeglad i det, men det ser jo så veldig fristende ut:D

Eldeen

25.apr.2010 kl.18:41

Ser godt ut! Og ja - bønner er genialt! =D

Silje Kristine

25.apr.2010 kl.19:10

Såg nice ut! =) Bønner er genialt. Og billig. Det er bra =) + Veldig veldig godt. Aldri prøvd å lage en gryterett ut av det før da, men det var en meget god ide!

Astrid

25.apr.2010 kl.21:03

Bønner er kjempegodt, og absolutt en favoritt :-)

MatBit

25.apr.2010 kl.22:25

Silje Kristine:

Det er veldig nice :D Bønner smaker jo ikke noe spesielt, er liksom bare konsistensen som er litt potetaktig - og potet er jo godt! Passer seg veldig bra i gryte! ^^ Jumjum!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten