Ovnsstekt torsk og stekte hvitløkspoteter

  Dette er egentlig ganske likt en av de første middagene jeg la ut (her), men nå har jeg gitt den en litt ny vri. Jeg har alltid laget en mild variant av såkalt torsk i folie, og det blir jo litt kjedelig i lengden. Så i dag har både fisk og tilbehør fått masse godt krydder og en ny, spennende smak.

  Ovnsbakt torsk;
  Folie
  150-200 gram torsk
  ønsket krydder (i dag brukte jeg salt, pepper og piffikrydder)
  2 gulrøtter
  1 charlottenløk
  en neve purreløk
  sitronsaft
  vann

  Sett ovnen på 250 grader. Finn frem en ildfast form og legg folie i bunnen. Legg i torsken og krydre den med gode smaker. Ha gjerne litt utenfor fisken også, slik at grønnsakene du legger i får litt av kryddersmaken også. Ha i gulrøtter og løk og en solid dose med sitronsaft over - dersom du liker det. Ha også i litt vann slik at både grønnsaker og fisk har litt å dampe/koke i.

   

  Fisken skal få stå i ovnen i ca. 30 minutter.

  Hvitløkspoteter;
  150 gram potet
  2 ss olje
  1 fedd hvitløk
  salt
  pepper
  (oregano eller annet)

  Del potetene i skiver og kok dem i 10 minutter. Mens de koker blander du olje, hvitløk og krydder. Legg potetskivene i en panne med litt olje i, og ha et tynt lag med hvitløksoljen over hver av dem. De kan godt ligge og trekke litt mens fisken steker. Stek dem gylne.

  Så gjenstår det bare å dandere pent, og eventuelt fylle på med noen flere grønnsaker. Jeg brukte litt paprika på toppen, både for farge og mer smak. NAM!!!

  Og JA jeg skal snart gå i anskaffelse av en sånn hvitløks"moser" eller hva det nå enn heter. Blir litt grovt å kutte selv.

  Dette er i hvertfall en skikkelig smakfull middag, og mye mer spennende med litt hvitløk, gode krydder og en dråpe oppfinnsomhet og kreativitet. Snadder for mons! Og meg.

  Pris; Blokken med torsk koster 19,80 på Rema, og inneholder 400 gram. Del den i 2, så bruker du 9,9 på hver middag. Potet 2 kr, 2 gulrøtter 2 kroner, og resten er bare småplukk. Vi runder av til 16 kroner for denne middagen!

  Kalorier; Siden det er en utrolig mager middag i utgangspunktet så gjør det ikke noe om man unner seg litt olje på potetene. Med kanskje 2 ss olje, 200 gram fisk, 150 gram potet og grønnsaker, så får vi ca. 480 kalorier i skrotten.

  Klem MatBit

5 tanker om mat!

Markus

28.apr.2010 kl.19:24

Hmm.. Jeg er jo egentlig ikke så glad i fisk jeg da, men så jo litt godt ut likevel :)

Tonje

29.apr.2010 kl.17:47

Jeg vil bare at du skal vite at jeg ELSKER denne bloggen så mye!

Tusen hjertelig takk!!

MatBit

29.apr.2010 kl.18:48

Tonje:

Så koslig å høre!! :D:D

Cathrine

29.apr.2010 kl.19:39

Hvis du river hvitløken på de minste hullene på et rivjern,
får du mer smak samtidig som du ikke trenger å bruke så mye av hvitløken,
og du trenger ikke bruke penger på en hviløksmoser som du kalte det.
Bare et lite tips :)
(Men det betyr jo også at du må ha et rivjern fra før da)

MatBit

29.apr.2010 kl.19:47

Cathrine:

Ah, smarting!!! Herregud, at jeg ikke tenkte på det! X) Takk!!! Det skal gjøres heretter, for rivjern har jeg jo selvfølgelig. Hihi ^^ Åh, jeg er så glad jeg har lure lesere!!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten