Karbonader og grov linsestuing

  Jeg fikk så lyst på linser i dag, så da måtte jeg bli kreativ i linsekunnskapene. I dag googlet jeg meg frem til linsestuing som jeg synes hørtes snadder ut.

  Enkel linsestuing;
  Kokte linser
  Paprika
  Avokado
  Hvitløksfedd
  Litt løk
  Olje
  Salt, pepper, oregano e.l.

  Google linsestuing så finner du MASSE gode oppskrifter!

  Man skal egentlig mikse dette sammen med en stavmikser, men det har jeg ikke hatt råd til enda. I sommer, i tell ya, da skal det kjøpes inn!

  Bland sammen og la det ligge en stund og varmes. Har man ikke stavmikser får man trå til med muskelkraft og røre og mose litt om hverandre.

  Karbonadene ble vel kjedelige synes jeg, så det måtte til med litt ost og ketchup på toppen.

  Nei, linsestuing får ikke premie for good looks! Men dette var jeg obs på på forhånd siden flere uttrykte at dette ikke ser ut som den beste mat i verden, men det smaker godt og metter skikkelig!

  Ellers synes jeg dette var svært så ålreit! Litt spesiell konsistens på stuingen, men tror den er bedre om man får kjørt den i en stavmikser. Leste noen steder at dette skulle være en fin erstattning for potetmos? Men, er du som meg og må klare deg uten den storslåtte stavmikseren og du liker linser - så skal du nok fint like dette allikevel! ;)

  Pris; Ca. 14 kroner!

  Kalorier; Jeg har ikke veid og målt noe spesielt nøye i dag siden jeg ikke har laget linsestuing før og alt egentlig ble smakt til og prøvd frem. Vi gjør overslag til 580 kalorier for 2 magre karbonader, linsestuingen som inneholder olje og avokado og ostebiten som fikk være med i dansen.

  Klem MatBit

6 tanker om mat!

Mjuuugly

29.apr.2010 kl.20:55

Linser er knallgodt og veldig, veldig sunt! Brukte du røde linser? De er mykere og lettere å mose enn de grønne :D

MatBit

29.apr.2010 kl.20:58

Mjuuugly:

De jeg har brukt er faktisk HVITE :p Ingen som tror på meg når jeg sier det X)) Hahah. Men de er tørkede, også blir de litt grønnaktige når de er kokt. Men jeg hadde i en litt myk paprika som ga mye rødfarge, derfor det ser rødt ut ;) Skal se om jeg går til innkjøp av flere linsetyper etter hvert!:)

Silje Kristine

29.apr.2010 kl.22:09

ÅÅh.. jeg vil også lage linsestuing! Lot du linsene bare stå til bløt først, eller kokte du dem? Og kokte du blandingen i vann først, eller bare varmet du det opp? =)

silje

29.apr.2010 kl.23:07

jeg vil bloglove deg! registerer deg på bloglovin? ^^

MatBit

29.apr.2010 kl.23:10

Silje Kristine:

Jeg har brukt tørkede linser, så da må man koke dem. Kokte bare linsene, lot dem renne av i en sil og skyllet dem med kaldt vann og la dem i kjelen sammen med de andre ingrediensene. Oljen og avokadoen sørger for at det blir mykt og stuingaktig! :) Man kan nok bruke veldig mye godt krydder på det og få mange gode konsistenser og smaker. Jeg skal definitivt prøve igjen! :) Snaskens ^^ Google deg frem litt så finner du masse masse gode tips!

MatBit

29.apr.2010 kl.23:11

silje:

Jeg har bloglovin jeg vettu ;) http://www.bloglovin.com/en/blog/1474280/wwwmatbitbloggno

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten