Hjemmelagede rollerburgers

  Enda en flott måte å gjøre noe kreativt ut av kyllingkjøttdeigen; Rollerburgere. Jeg har laget tikaburgere tidligere med nesten samme base, men det er lite som skal til før det blir en ny og spennende variant!

  Rollerburgere;

  Kjøttdeig
  Løk
  Hvitløk
  Hakket eller raspet ost
  Olje
  Krydder (jeg brukte pepper, salt, grillkrydder, "kjøttkrydder", cayennepepper)

  Bland alt sammen i en bolle og bruk nok olje til at massen klebrer seg litt sammen. På 150 gram kjøtt brukte jeg 1 ss olje - og da trenger du ikke ekstra fett i panna heller. Krydre dem litt fiesty, for rollerburgere skal etter mine smaksløker ha nok spice! Med denne blandingen blir det også kjempe saftig, og stappfult med smak!

  Form burgerne på en plate og legg dem i en varm panne. Mine ble litt "firkantede", men jeg har likevel latt dem gå for rollerburgere!

  Tilbehør i dag ble ovnsstekte poteter og trekte grønnsaker.

  Nå har jeg forresten fått en ekstrem forkjærlighet for å kun trekke grønnsakene, altså koke opp vann, trekke kjelen av plata og la grønnsakene bare ligge i det varme vannet. Da blir de så mye mer sprøe og deilige!

  Pris; ca. 13,50 for hele tallerkenen! Det her er BILLIG! ....og god damn tastefull!!!

  Kalorier; Omtrent nøyaktig 400 kalorier i dag, med 150 gram kjøttdeig, 1 ss olje i burgerne og 170 gram potetbåter.

  Klem MatBit

6 tanker om mat!

Annette

04.mai.2010 kl.23:22

Mmmm..det så godt ut =)

Jeg kommer på middag imorgen hvis det er greit ;)hihi

Øyvind Viland

05.mai.2010 kl.02:30

Du er rett og slett den perfekte kokebok du, må bare begynne å ta mot til meg og følge oppskriftene dine snart. Såg snadder ut dette også :)

MatBit

05.mai.2010 kl.11:38

Annette:

Nei, huff, gjør ikke det a! :p Heheh, men takk takk! ;)

MatBit

05.mai.2010 kl.11:39

Øyvind Viland:

Heheh, så koslig å høre! :) Den perfekte kokebok, ja den skal jeg jammen meg ta med meg videre!!! :))

Lone

05.mai.2010 kl.13:08

SV: Hehe, frisk luft er utslitende!:p men veldig godt for studentskrotten! Lærte du mye bra på utflukten da? Jeg ville faktisk bli arkeolog når jeg var mindre. Gikk alltid på "ekspedisjoner" ogsånt runt i skauen hjemme. Fant faktisk litt fosiler og ett skjell midt inni skauen engang. *stolt*

Skal bli godt å få deg tilbake. Savner kiwi-pose og pailabb-innleggene. Trenger min daglige matbit-fix :D hehe

Det så utrolig godt ut med rolleburgere! Husker det var skikkelig "it" på bensinstasjoner før. Men de dem hadde smakte jo hoppetau.. Tenker meg dine er 100.000 ganger bedre:D

Astrid

06.mai.2010 kl.01:05

Potetbåter er SÅ snadder! Jeg lager det ofte. Olje, sitronsaft, salt, pepper og potetbåter i en plastpose, rist godt, spre utover bakepapir i langpanne. Så krydrer jeg med enten timian, oregano eller basilikum. Ovnen står på full guffe når jeg setter det inn, og så senker jeg tempen til 200 til de er ferdige. Ca. 40 min. De skal "hyle" til deg når de er ferdige :-) Jeg spiser gjerne bare potetbåter jeg, hvis jeg får min egen hjemmelagede tzatziki som tilbehør. Da blir det billig mat, da!

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten