Karbonader og hvitløkspoteter

    Nå begynner det å bli spinkelt i fryseutvalget, og jeg er tilbake i karbonadesporet. Men karbonader er jo godt, så det trenger ikke være en dårlig ting! Vi kan kanskje ta opp igjen den diskusjonen om en ukes tid.

    Men i dag var det egentlig poteten jeg la trykket på for å gjøre noe spennende med, så da ble det en artig variant av ovnsbakt potet med hvitløk. Jeg delte poteten i to og kokte den litt for lenge, i 15 minutter. Den fikk ligge å hvile litt til ovnen ble varm, før jeg tok en kniv og snittet poteten til tynne skiver - uten å skjære gjennom poteten. Hadde jeg kokt den litt mindre ville den ferdige ovnsbakte poteten hatt fine skiver som spriker mot solen. Den ble litt for seig, og dermed klebret den seg sammen.

    Men uansett, selv om looken ikke ble helt det ønskede så ble så absolutt smaken det! Etter at du har skåret snitt i poteten smører du på et tynt lag med olje, rasp litt hvitløk og smør det utover - eventuelt ha litt i sprekkene på skivene. Krydre med salt og pepper eller annet. Så skal poteten stå i ovnen på 225 grader i 20 minutter og godgjøre seg.

    Bevis på at også undersiden ble sprø og lekker ;)

    Pris; Ca. 12 kroner! Karbonadene koster kun 5 kroner. Nordfjord eier!

    Kalorier; I dag er det plassert ca. 530 kalorier på talerkenen, and well worth it!

    Klem MatBit

8 tanker om mat!

Hasselback-poteter=) det er digg! Jeg digger også Nordfjord.. Mye billig og god mat=)

Lone

05.mai.2010 kl.19:13

Nordfjord in my <3

Jeg spiste nordfjord flitstek idag:D

Sitter alltid å synger på flintstones sangen når det er flintstek på menyen:D Haha.

Men de potetene så gode ut, kjenner jeg savner det bittelitt! Men all den andre gode maten gjør at det går opp i opp og mer til:D

JanneElise

05.mai.2010 kl.19:37

Tina-poteter!

MatBit

05.mai.2010 kl.21:45

JanneElise:

Men med hvitløk, og ikke griljær ;) Har ikke igjen penger, så bruker det jeg har :p

MatBit

05.mai.2010 kl.21:46

Husmora, spansk frue:

Stemmer!! Var det det hete. Men det er vel med griljærmel? Eller har det ikke noe å si hva som er på? Er bare med griljær jeg har smakt tidligere, men var ikke et dumt påfunn med hvitløk! ^^

MatBit

05.mai.2010 kl.21:46

Lone:

Hahahah, flintstones ja X)) Hahah, det er bra :D Nordfjord er faktisk helt herlig <3

Astrid

06.mai.2010 kl.00:59

Mmm, Hasselback-poteter... Prøv også med et dryss heftig paprika over i tillegg :-)

Eldeen

06.mai.2010 kl.15:02

Poteten din så jammen god ut! =D Blir sulten av å sitte her inne og lese. =P

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten