Fiskepinner og hjemmelaget potetstappe

  I dag ble det studentpinner, som jeg gjerne vil kalle det, og en deilig hjemmelaget potetstappe til middag. Kaloririk middag incoming - men det gjør ikke noe, for prisen kan vi juble for!

  Fiskepinnene jeg bruker er fra Lerøy, og en pakke med 16 pinner (400 gram) koster 7,90 kroner - så her kan man fråtse i fiskepinner og dele pakken i 2, for det kan man jammen meg ta seg råd til! Det er selvfølgelig ikke så mye "fisk" i Lerøy produktene, men det hjelper på samvittigheten allikevel! (og forøvrig lommeboka)

  I potetstappen har jeg;
  1 stor potet (ca. 170 gram)
  5 gram smør
  ca. 1 dl melk
  Løk
  Salt, pepper, muskatt

   

  Kutt poteten i små biter og kok den i litt saltet vann til bitene er myke nok til å knuses lett i kjelen (10-15 min). Tøm av vannet og ha potetbitene tilbake i kjelen. Så kan du velge om du vil mose potetene fullstendig og lage potetMOS, eller la det bli igjen grove biter og ha potetstappe. Når du er fornøyd med poteten har du i smør, melk, løk og krydder og rører godt over varmen. Dersom du har hatt i for mye melk kan du ha i LITT hvetemel, så vil det tykne raskt.

  På grønnsakssiden i dag har jeg en raspet gulrot, noen grovkuttede sukkererter og noen spiseskjeer mais. En skikkelig crispy grønnsaksblanding!

  Pris; 3,95 for fiskepinnene, 2 for poteten, 1 for gulrota, 1 for sukkerertene, 2 for røkla, altså omtrent 10 kroner!

  Kalorier; 620 for hele tallerkenen - og vel verdt det!!!

  Klem MatBit

7 tanker om mat!

Jeg tenker.. Bra;) fiskepinner var det beste jeg visste når jeg var liten:)

Merethe, mitt liv, alt...

20.mai.2010 kl.22:49

Godt :)

MatBit

20.mai.2010 kl.22:50

Merethe, mitt liv, alt...:

Veldig godt! ;)

MatBit

20.mai.2010 kl.22:50

Husmora, tilbake på kjøkkenet:

Hihih, så søtt :) Jeg har også mange gode barndomsminner fra middager hos oldemor og bestemor med fiskepinner! Herlig ^^

Astrid

21.mai.2010 kl.13:25

Smaker de noe GODT, de fiskepinnene fra Lerøy? Har ikke testet, men av og til synes jeg det er godt med fiskepinner og remulade på brødskiver. Det er det så lenge siden jeg har smakt at jeg nesten hadde glemt det...

MatBit

21.mai.2010 kl.14:27

Astrid:

De smaker ikke så godt som de som koster 40 kroner. Det er en klasse forskjell på den måten. Skorpen rundt blir heller ikke like sprø synes jeg, men det smaker fiskepinner og er mer enn bra nok for min del! Hvorfor ikke prøve? Koster deg jo bare 7,90! ;)

Astrid

22.mai.2010 kl.12:21

Sant nok... :-)

Skriv en ny kommentar

hits Blogglisten